Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Bitcoin se bude prodávat za 300 000 dolarů, říká Kevin O'Leary

Když píšeme tato slova, kurz BTC klesá, televizní hvězda Kevin O’Leary i přesto tvrdí, že cena bitcoinu bude v konečném výsledku několik stovek tisíc dolarů.

BTC za $300 000 dle Kevina O'Learyho

Bitcoin až $300?

Když píšeme tato slova, kurz BTC klesá, televizní hvězda Kevin O’Leary i přesto tvrdí, že cena bitcoinu bude v konečném výsledku několik stovek tisíc dolarů.

Institucionální investoři​

Hvězda Shark Tank Kevin O’Leary se nedávno podělil o svou bitcoinovou předpověď. Zdůraznil důležitost vstupu velkých institucionálních hráčů na trh, což by mělo vyzdvihnout valuaci kryptoměn.

Institucionální investoři stále nemůžou nakupovat bitcoin ani jinou kryptoměnu přímo, kvůli nařízením SEC. Ti, kteří nejsou schopní investovat do digitálních aktiv sami, začali investovat do meziproduktů, jako jsou ETF. O’Leary však vysvětlil, že když si konečně budou moci koupit BTC sami, stane se to katalyzátorem, který zvýší valuaci celého trhu.

V rozhovoru pro média hvězda Shark Tanku řekla, že žádná instituce nedrží bitcoiny ve svém vlastnictví. Důvodem jsou regulace, které znemožňují institucím, včetně státních investičních fondů a důchodových plánů nakupovat BTC přímo.

„A neudělají to, dokud jim to jejich oddělení pro dodržování předpisů nepovolí,“ řekl O’Leary.

Dodal, že „bitcoin dosáhne 100 000 dolarů, 200 000 dolarů, 300 000 dolarů, a to se stane, když ho instituce začnou konečně nakupovat“. Zároveň také poznamenal, že hodně závisí na úřadech, které musí umožnit největším hráčům na trhu nakoupit kryptoměny.

Kurz Bitcoinu $500 000 ?

To všechno je v souladu s myšlenkami jiných prominentů na trhu. Cathie Wood z ARK Invest hovoří, že pokud instituce vstoupí na trh digitálních aktiv, BTC stoupne na 500 000 dolarů. Očekává se, že se tak stane v nejbližších pěti letech. Dodala, že institucionální investoři můžou do kryptoměn investovat až 5 % svých zdrojů.

Sám O’Leary tvrdí, že až bilion dolarů vstoupí na trh, když společnosti poskytující finanční služby dokáží uznat bitcoin jako plnohodnotné(legální) aktivum a umístí ho do svých ETF. Tyto peníze, které by pocházely od institucionálních hráčů, by s velkou pravděpodobností přidaly větší hodnotu všem digitálním aktivům.

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář