Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Boxerská legenda Vladimir Kličko vydává NFT

Ukrajinská legenda boxu v těžké váze a bratr starosty Kyjeva spustil se svými partnery NFT projekt. Prostředky z prodeje využijí Ukrajinci postiženi válkou.

Boxerská legenda vydává NFT

Ukrajinská legenda boxu v těžké váze a bratr starosty Kyjeva spustil se svými partnery NFT projekt. Prostředky z prodeje využijí Ukrajinci postiženi válkou.

NFT od Vladimíra Klička

NFT Vladimíra Klička je další formou získávání peněz na financování Ukrajiny v souvislosti s ruskou invazí do této země. Projekt byl připraven spolu s newyorským umělcem WhisBe. NFT jsou dostupné na platformě OpenSea.

Tokeny souvisí s kolekcí Vandal Gunny od zmíněného umělce. Vyznačují se barevnými želé fazolkami ve stylu Haribo, na svých tlapkách však drží plakety podobné těm, které drží zločinci vyfotografovaní ve vazbě. Série podepsaná jménem Klička bude sestavena z plyšových medvídků v národních barvách Ukrajiny.

NFT jsou dostupné za 100 USD, 1 000 USD a 10 000 USD. Kromě toho se na trh dostal jeden unikátní token v hodnotě 1 milion dolarů.

Je známo, že výtěžek z prodeje poputuje na konto Ukrajinského Červeného kříže a místní pobočky UNICEF. Akcioví partneři ani makléři si nebudou účtovat žádné provize ani poplatky.

45-letý Vladimir Kličko je dvojnásobným mistrem světa v boxu v těžké váze. Po vypuknutí války na Ukrajině zůstal v zemi a vstoupil do ukrajinské armády záložníků.

Jeho bratr Vitalij byl v minulosti také boxerem. Potom udělal zajímavý obrat ve své kariéře – opustil sport ve prospěch politického boje.

V dubnu 2010 založil stranu Ukrajinská demokratická aliance za reformu (UDAR), které se stal předsedou. Dvakrát kandidoval na starostu Kyjeva. V roce 2006 ho podpořilo 23 % voličů (2. místo), v roce 2008 – 17,9 % (3. místo). V roce 2012 se stal zástupcem Nejvyšší rady Ukrajiny.

O dva roky později definitivně vyhrál volby a stal se primátorem hlavního města země.

zdroj: beincrypto.com, pixabay.com

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář