Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Binance dostane v Dubaji zelenou

Dubaj je nejnovější arabskou zemí, která dala zelenou Binance. Obchodování s kryptoměnami na největší platformě světa však nebude dostupné pro každého.

Binance dostane v Dubaji zelenou

Dubaj je nejnovější arabskou zemí, která dala zelenou Binance. Obchodování s kryptoměnami na největší platformě světa však nebude dostupné pro každého.

Binance v Dubaji jen pro schválené investory

Společnost uvedla, že nová licence jí umožňuje zavést „omezené burzovní produkty a služby“. Bohužel, nebudou dostupné pro každého. Binance bude moci nabízet své služby pouze schváleným investorům a profesionálním poskytovatelům finančních služeb.

Podle sdělení ze dne 16. března umožňuje licence Binance působit podle dubajského modelu virtuálního trhu aktiv „test-adapt-scale“. Tento model je základem pro expanzi v regionu.

V této počáteční fázi bude burza důkladně monitorována a regulována Úřadem pro regulaci virtuálních aktiv (VARA). VARA bude provádět přísný regulační dohled a povinné kontroly v souladu s FATF.

Tento krok přichází, když stále větší počet zemí, většinou západních, podniká regulační kroky proti Binance. Společnost provozuje burzu cenných papírů s omezenými funkcemi v USA a byla také sankcionována ve Spojeném království.

Zakladatel a generální ředitel Binance Changpeng Zhao zopakoval, že jeho společnost pokračuje ve svém úsilí sladit se s globálními regulátory:

„ Vysoké standardy regulace a souladu jsou klíčem k rozvoji a zrání globálního odvětví kryptoměn a blockchainu. Proto náš tým neúnavně pracuje na tom, aby ukázal, jak splňujeme a překračujeme požadavky regulačních orgánů, jako je například dubajský úřad pro regulaci virtuálních aktiv. “

Changpeng Zhao - zakladatel a generální ředitel Binance

Blockchain technologické centrum

Binance kromě spuštění kryptoměnových služeb založí také technologické centrum blockchain v dubajském Světovém obchodním centru, jako součást snahy o získání nových talentů.

Začátkem tohoto měsíce se objevily zprávy, že Binance jedná s dubajskými úřady o licenci k obchodování s virtuálními aktivy. 15. března Bahrajn otevřel své brány společnosti a udělil jí licenci na činnost poskytovatele služeb souvisejících s aktivy v kryptoměnách.

O Dubaj má zájem i konkurenční kryptoměnová burza FTX. Plánuje v této arabské zemi zřídit regionální sídlo.

zdroj: blockchain.news, pixabay.com

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář