Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Jsou kryptoměny nové zlato?

Kryptoměny se mohou stát alternativou ke zlatu, ale je nepravděpodobné, že se změní na „peníze, jak je známe,“ řekl generální ředitel Bank DBS Piyush Gupta.

Jsou kryptoměny nové zlato?

Je Crypto novým zlatem?

Kryptoměny se mohou stát alternativou ke zlatu, ale je nepravděpodobné, že se změní na „peníze, jak je známe,“ řekl generální ředitel Bank DBS Piyush Gupta.

Kryptoměny jsou novým zlatem

Piyush Gupta, generální ředitel největší singapurské finanční instituce DBS Bank věří, že kryptoměny se mohou stát alternativou ke zlatu.

Generální ředitel DBS Bank prezentoval své myšlenky na několika populárních tématech souvisejících s kryptoměnami v nedávném rozhovoru pro The Economic Times.

Jako mnozí zastánci této třídy aktiv, i Gupta si představoval bitcoin jako alternativu ke zlatu. Upozornil však i na aktuální volatilitu trhu s kryptoměnami, která zabrání tomu, aby se z digitálních aktiv staly „peníze, jak je známe“.

Kromě toho Gupta vyzval ke globální regulaci odvětví digitálních aktiv. Dodal, že centrální banky na celém světě by měly být zodpovědné za navržení takového regulačního rámce.

CBDC a blockchain

Singapurčan také představil téma digitálních měn centrální banky, přičemž předpověděl, že jejich implementace může vést k velkým změnám v bankovním systému. 

Dále Gupta představil výhody kryptoměn a blockchain technologie. Věří, že má „moc změnit koncept centra“ .

„Blockchain může změnit způsob, jakým se zpracovávají obchodní finance, může změnit způsob, jakým fungují platby a zúčtování, může změnit způsob, jakým fungují burzy“, zmínil konkrétně.

Začátkem tohoto týdne Bobby Zagotta, generální ředitel Bitstamp USA, představil své myšlenky o korelaci mezi první kryptoměnou na světě a hlavním drahým kovem. Předpovídá, že investoři mohou brzy zacházet s těmito dvěma aktivy podobně, za předpokladu, že svět kryptoměn se stane „typičtější investicí“ .

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář