Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

INSTAGRAM představí NFT na své platformě

Oblíbená sociální síť v nejbližší době integruje NFT do svých systémů. Pravděpodobně to také umožní uživatelům vydávat na platformě své vlastní tokeny.

INSTAGRAM představí NFT

Oblíbená sociální síť v nejbližší době integruje NFT do svých systémů. Pravděpodobně to také umožní uživatelům vydávat na platformě své vlastní tokeny.

NFT na INSTAGRAMU

Mark Zuckerberg, generální ředitel společnosti Meta, dříve Facebook, a vlastník Instagramu prozradil, že Instagram bude integrovat NFT do své platformy. V rozhovoru pro SXSW miliardář potvrdil, že Instagram bude „v blízké budoucnosti“ obsahovat digitální sbírky spojené s tokeny.

Podělil se také o některé podrobnosti o úloze, kterou bude NFT na platformě hrát. Navrhl, že lidé by mohli předvést své současné NFT a dokonce vydávat zcela nové. 

„Nejsem připraven dnes oznámit, co přesně to bude. Je zde však možnost, že NFT zavedeme v příštích měsících.“

Mark Zuckerberg

Meta

Zuckerbergův zájem o NFT není žádným překvapením. V říjnu loňského roku změnil název své společnosti na „Meta“ , přičemž zdůraznil, že se zaměřuje na koncept virtuálního světa s názvem „Metaverse“, ve kterém budou NFT a kryptoměny pravděpodobně hrát klíčovou roli.

Generální ředitel společnosti Meta také vyjádřil naději, že NFT mohou hrát důležitou roli ve vlastním metaverzu jeho společnosti.

„Doufám, že víte, že oblečení, které nosí váš avatar v metaverzu, může být v podstatě označeno jako NFT a můžete jej přesouvat mezi různými místy.“

Mark Zuckerberg

V lednu společnost Meta údajně plánovala přidat NFT do své peněženky s kryptoměnami Novi. Kromě toho šéf Instagramu Adam Mosseri koncem roku 2021 řekl, že společnost „aktivně zkoumá“ NFT.

Instagram by nebyl jedinou sociální platformou, která se zjevně zajímala o tokeny. Twitter již integroval profilové obrázky NFT a poskytl konektivitu síťové peněženky ethereum pro své předplatitele Twitter Blue.

Samotná Meta, ještě jako Facebook, se pokusila vstoupit na trh stablecoinů, když pracovala na Di, dříve Libra. Projekt však nebyl úplně úspěšný a zatím nevstoupil na trh. Nakonec byl prodán kryptoměnové bance Silvergate Capital Corporation. Transakce byla 182 milionů dolarů – oba subjekty tuto informaci potvrdily v pondělí 31. ledna.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, okrypte.sk

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář