Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Meta chce vytvořit vlastní token pro použití v metaverzu

Zatímco společnost Meta (dříve Facebook), mateřská společnost Facebooku, nedávno upustila od svých plánů na vytvoření stablecoinu Diem, údajně má stále zájem o vytváření tokenů pro použití v metaverzu.

Meta chce vlastní token v metaverzu

Meta mo budoucí NFT token

Zatímco společnost Meta, mateřská společnost Facebooku, nedávno upustila od svých plánů na vytvoření stablecoinu Diem, údajně má stále zájem o vytváření tokenů pro použití v metaverzu.

Zuck Bucks

Jak uvádí The Financial Times(FT), Meta zvažuje vytvoření centralizovaného tokenu v aplikaci. Inspiruje se tokenem ROBUX pro hru Roblox. To znamená, že pravděpodobně nepůjde o kryptoměnu v pravém slova smyslu. Podle FT někteří zaměstnanci Meta nazývají tyto tokeny „Zuck Bucks“.

Citujíc firemní poznámky a anonymní zdroje, FT také popisuje potenciální plány pro „sociální tokeny, reputační tokeny a tvůrčí mince“. Redakce však upozorňuje, že tyto plány jsou zatím ve velmi ranném stádiu a „mohou se změnit nebo se od nich upustí“.

Metaverse je pohlcující verze internetu, která kombinuje virtuální a rozšířenou realitu. Tato myšlenka, prezentovaná ve filmech „Snowcrash“ a „Ready Player One“, je virtuálním světem, který vypadá a působí více než skutečný svět.

Představte si například setkání s přáteli na cizí planetě nebo studium v knihovně jako z „Harryho Pottera“.

V současnosti však probíhá závod o vytvoření metaverzu. I když toto slovo naznačuje něco univerzálního, společnosti Webu3.0 pracují na vytvoření open-source metaverza, o kterém tvrdí, že je nezávislý na akciích Meta Facebooku.

Yat Siu, prezident herního vydavatelství a společnosti Animoca Brands, v říjnu pro Decrypt řekl, že Meta představuje „hrozbu“ pro metaverzum s otevřeným zdrojem.

V lednu Siu zopakoval totéž a řekl:

„Facebook chce vybudovat uzavřený metaverzum, ve kterém bude kontrolovat data a síťové efekty, které tato data způsobují.“

Tato kritika nezabránila Metě v dalším postupu. FT uvádí, že společnost plánuje v květnu pilotně spustit funkci odesílání NFT a zvažuje možnost zpeněžování aktiv založených na blockchainu prostřednictvím „poplatků nebo reklamy“. NFT jsou klíčovou součástí většiny vizí spojených s metaverzem.

Meta opouští Diem

Bez ohledu na to bude interakce s lidmi a NFT v metaverzu vyžadovat měnu, ale nebude to Diem. Meta tento stablecoin oznámila v létě 2019, ale po mnoha neúspěších, z nichž mnohé byly regulačního charakteru, projekt ukončila. Začátkem letošního roku jej prodala společnosti Silvergate.

Podle FT se Meta již nebude podílet na „skutečném“ trhu s kryptoměnami.

Jak agentura informovala:

„Dva lidé uvedli, že zaměstnanci se snaží najít nejméně regulovaný způsob, jak nabízet digitální měnu. Digitální token, který není založen na blockchainu, se zároveň jeví, jako nejatraktivnější možnost.“

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář