Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Goldman Sachs zkoumá NFT a tokenizaci

Banka Goldman Sachs uvedla, že zkoumá trh NFT a zejména proces „tokenizace reálných aktiv“.

Goldman Sachs zkoumá NFT

obrázek Goldman Sachs NFT

Banka Goldman Sachs uvedla, že zkoumá trh NFT a zejména proces „tokenizace reálných aktiv“. 

Goldman Sachs, NFT a tokenizace

Metaverse – technologie, která vytváří virtuální světy, ve kterých se kupují a prodávají skutečná aktiva, například nemovitosti ve formě NFT, přitahuje pozornost velkých jmen a značek na trhu finančních služeb. Ukazuje se, že tímto směrem se ubírá i Goldman Sachs.

„Ve své podstatě zkoumáme NFT v kontextu finančních nástrojů, a tam je jejich síla skutečně velmi silná. Zabýváme se tedy řadou věcí.“ řekl Mathew McDermott, globální ředitel digitálních aktiv v Goldman Sachs na Crypto and Digital Assets Summit.

Illustrační obrázek ETF Fondu

Investice do bitcoinů

Mary Rich (nově jmenovaná vedoucí digitálních aktiv divize správy soukromého majetku Goldman Sachs) v nedávném rozhovoru pro CNBC uvedla, že banka také tvrdě pracuje na tom, aby svým klientům nabídla služby v oblasti kryptoměn. Dopady těchto aktivit uvidíme pravděpodobně ve druhém čtvrtletí 2022.  

„Úzce spolupracujeme s týmy napříč firmou, abychom prozkoumali způsoby, jak klientům soukromých kapitálových fondů nabídnout promyšlený a vhodný přístup k ekosystému“ řekla. „ Existuje skupina klientů, kteří tato aktiva využívají jako zajištění proti inflaci, a makroekonomická situace v posledním roce na to jistě měla vliv,“ dodala.

Kromě toho uvedla, že společnost zvažuje možnost nabídnout kompletní sadu nástrojů k investování do kryptoměn prostřednictvím různých druhů investic.

Goldman Sachs je první velkou americkou bankou, která obchoduje s kryptoměnami, informovala jako první CNBC. Goldman obchoduje s nástrojem navázaným na bitcoin zvaným nedoručitelná opce s kryptobankou Galaxy Digital, uvedly obě firmy v pondělí.

Nedoručitelná opce neboli NDO, je  vypořádaná podle rozdílu cen při vypršení data opčního kontraktu, než že by se dodalo podkladové aktivum (např. v případě opce na akcii se dodá podkladová akcie, u NDO se jedná o finanční vypořádání rozdílu). 

Damien Vanderwilt, prezident společnosti Galaxy Digital, je přesvědčen, že účast Goldman Sachs na tomto trhu podtrhuje vyspělost kryptoměn jako třídy aktiv.

V rozhovoru řekl:

„Tato dohoda představuje první krok, který banky učinily, aby jménem svých klientů nabídly na míru připravené investiční pozice na krypto trzích.“

Dodal, že obchodování s opcemi je pro instituce mnohem „systémově důležitější“ než futures „kvůli rizikovým důsledkům, které banky nesou“.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář