Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Coinbase obdržela půjčku od Goldman Sachs krytou bitcoiny

Coinbase, se stala první společností s digitálními aktivy, která obdržela od bankovního giganta Goldman Sachs půjčku krytou bitcoiny.

První půjčka krytá bitcoiny!

Obrázek illustrující smlouvu Coinbase a Goldman sachs

Coinbase, se stala první společností s digitálními aktivy, která obdržela od bankovního giganta Goldman Sachs půjčku krytou bitcoiny.

Gigant z Wall Street poskytuje půjčku Coinbase

Goldman Sachs oznámila, že poskytne vůbec první půjčku krytou bitcoiny. Ta byla udělena gigantovi z trhu s kryptoměnami, burze Coinbase. Ani jedna ze stran dotčenou částku nezveřejnila.

Půjčky založené na BTC jsou kryptoměnovým společnostem s decentralizovaným protokolem již dlouho dostupné pro další použití v aplikacích založených, mimo jiné na Ethereu. Nedávný pozitivní přístup ke kryptoměnám od Goldman Sachs a v tomto případě podpora pro Coinbase však naznačuje, že Wall Street se noří do trhu s kryptoměnami stále odvážněji.

Brett Tejpaul , ředitel Coinbase Institutional, pro Bloomberg řekl, že toto je první krok k tomu, aby se s kryptoměnami zacházelo jako s bezpečnostním propojením mezi fiat ekonomikou a digitálními mincemi.

Matthew Ballensweig, generální ředitel a vedoucí oddělení obchodování a půjček u hlavního makléře kryptoměn Genesis, říká, že když se bitcoin používá jako kolaterál, poměr úvěru ke vkladu je mezi 40 % a 60 %. Například, když si půjčíme 100 USD, hodnota BTC se pohybuje od 167 – 250 USD jako jistota ponechaná věřiteli.

Banky čím dál více důvěřují kryptoměnám

Přesun od Goldman Sachs je nepochybně důležitým signálem pro bankovní giganty, že kryptoměny vzbuzují stále větší důvěru. Rovněž menší banky přátelské ke kryptoměnám, jako například Silvergate Bank a Signature Bank, již nabízejí zákazníkům půjčky kryté digitálními aktivy. Patří k nim rovněž zmiňovaný zprostředkovatel kryptoměn Genesis.

Společnost poskytující finanční služby Arca ve své zprávě naznačila, že Goldman Sachs, vzhledem k rostoucí poptávce po kryptoměnách, partnerstvím s Coinbase testuje půdu předtím, než se hlouběji ponoří do sektoru tohoto typu aktiv.

Bankovní gigant z Wall Street si v posledních měsících stále častěji provádí průzkum kryptoměn. Není to tak dávno, co jsme informovali, že banka se začala zajímat o téma tokenizace a NFT. V březnu společnost Goldman Sachs uskutečnila svou první transakci opcí kryptoměn mimo burzu s investiční společností Galaxy Digital. Je to první taková operace ze všech největších amerických bank a milník pro celý sektor.

Coinbase ve své výroční zprávě za rok 2021 uvedla, že vlastní více než 566 milionů dolarů v kryptoměnách, včetně více než 183 milionů dolarů v samotném bitcoinu. Společnost nedávno oznámila, že má hotovostní ekvivalenty ve výši 7,1 miliardy USD, s výjimkou omezené hotovosti a svěřeneckých fondů zákazníků.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář