Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Google chce investovat do Web 3.0 včetně blockchainu

Google nedávno oznámil, že zakládá nové oddělení, které vytvoří nástroje na podporu vývojářů Web 3.0, včetně tvůrců blockchainu. Jedná se tak o další signál od lídrů na trhu, že se rozhodně nechystají ignorovat nové trendy.

Nové investice Google do Web 3.0

Google Web 3.0

Google nedávno oznámil, že organizuje novou jednotku, která vytvoří nástroje na podporu vývojářů Web 3.0, včetně tvůrců blockchainu. Jedná se tak o další signál od lídrů na trhu, že se rozhodně nechystají ignorovat nové trendy.

Google investuje do blockchainu a Web 3.0

Cílem technologie Web 3.0 je využít sílu decentralizace, umělé inteligence, blockchainu a dokonce i strojového učení pro vyšší efektivitu.

Ukazuje se, že Google nemá v úmyslu (nebo dokonce nemůže) stát v této věci stranou.

„Zatímco svět je stále v počátečních fázích implementace Web 3.0, toto je trh, který již ukazuje velký potenciál a mnozí zákazníci nás žádají o zvýšení podpory pro Web 3.0 a kryptotechnologii.“

Amit Zavery, viceprezident Google Cloud, Cloud Computing

Google se netají tím, že chce předběhnout své tržní rivaly. Společnost se tak rozhodla konkurovat Amazon AWS a Microsoft Azure.

Společnost chce také učinit z Google Cloud platformu číslo jedna pro vývojáře z blockchain trhu.

Tým digitálních aktiv

Toto vše se děje poté, co Google začátkem letošního roku vytvořil svůj tým Digital Asset. Společnost tak učinila kvůli rostoucímu zájmu o NFT .

Kromě specializovaných členů týmu, kteří budou pomáhat budovat služby a aplikace související s blockchainem, bude tým zodpovědný za efektivní údržbu uzlů blockchainu.

Je také třeba připomenout, že generální ředitel společnosti Google, Sundar Pichai, nazval blockchainový průmysl „zajímavý a silný“. Jak naznačil, Google prý už déle plánuje vstoupit na tento trh.

Generální ředitel Google také věří, že aplikace založené na blockchainu budou i nadále přidány k tradičním finančním službám.

V e-mailu také vysvětlil, že Google se na trhu umisťuje jako poskytovatel technologie pro aplikace nebo entity založené na blockchainu.

Jak můžete vidět, tech giganti nepouštějí téma blockchain z rukou. Můžeme spíše říci, že blockchain se stává součástí naší reality.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář