Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Jižní Korea investuje do metaverza 177 milionů dolarů

Jižní Korea se rozhodla angažovat v sektoru metaverza,a to i přes přísný přístup země ke kryptoměnám. Korejská vláda podpoří projekty ve virtuálním světě částkou 224 miliard wonů (177 milionů USD).

Jižní Korea investuje do metaverza!

Jižní Korea se rozhodla angažovat v sektoru metaverza i přes přísný přístup země ke kryptoměnám. Vláda této země podpoří projekty virtuálního světa částkou 223,7 miliardy wonů (177,1 milionu dolarů). 

Jedna z prvních vlád, která se zajímá o metaverzum

Asijská země se svým rozhodnutím stala jednou z prvních, která k takovému kroku přistoupila. Investice se uskutečnila v rámci programu „Digital New Deal“, jehož cílem je podpořit vývoj technologií.

Vše je řízeno Ministerstvem vědy, informačních a komunikačních technologií, v jehož čele stojí Lim Hyesook. Ten popsal metaverzum jako „neprobádaný digitální kontinent s nedefinovaným potenciálem“.

V plánu je nejprve vybudování platformy metaverza na metropolitní úrovni. To znamená, že občanům bude umožněn virtuální přístup k různým vládním programům a službám.

Nabízí se myšlenka, že investice jihokorejské vlády do projektů metaverza mohou podnítit další země, aby tento trend následovaly.

Korea podporuje blockchain technologii

Jižní Korea je známá jako technologicky progresivní země a není překvapující, že podnikla aktivní kroky na podporu rodící se blockchain technologie. Korejská vláda byla jednou z prvních vlád, která na úřadech zavedla řešení distribuovaných účetních knih.

Metaverse je virtuální realita, v níž roli komodity hraje nezaměnitelný token. I když je tento koncept poměrně nový, v současnosti se jedná o druhý největší trend hned po NFT. O metavarzum projevily velký zájem všechny obří technologické společnosti jako Facebook, Google a dokonce i Apple. Facebook dokonce změnil název celé své značky na Meta.

Metaverse byl jedním z hlavních témat diskuzí během nedávno proběhnutého Světového ekonomického fóra (WEF) 2022. Odborníci na něm předpovídali, že virtuální svět by mohl pomoci v různých oblastech, a to zejména v medicíně a záchranářství.

Zprávy o rostoucím zájmu jihokorejské vlády o metaverzech se poprvé objevily v únoru. Tehdy dva velcí maloobchodníci za účelem zlepšení zákaznické zkušenosti zavedli na svých platformách metaverse a integraci AI.

Pokud vás zajímá téma metaverse a související technologie, podívejte se na náš rozsáhlý článek na toto téma. Naleznete ho na tomto odkazu.

zdroj: blockchain.news, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář