Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Charlie Gaming se zúčastnil Metaverse festivalu v Praze

V Praze se ve spolupráci s českým projektem SomniumSpace uskutečnil Metaverse festival. Konal se 2. až 3. června 2022 ve VR Play Parku. Na místě nechyběl ani Charlie Gaming tým. O události jsme vás informovali v Charlie news.

Charlie Gaming na Metaverse festivalu!

V Praze se ve spolupráci s českým projektem Somnium Space uskutečnil Metaverse festival. Konal se 2. – 3.6.2022 ve VR Play Parku a na místě nechyběl ani Charlie Gaming tým. O události jsme vás informovali v Charlie news.

Metaverse festival proběhl ve virtuální realitě a zároveň v Praze!

Od 2. do 3. června 2022 v Praze na Václavském náměstí 22 ve VR Play Parku probíhal Metaverse festival, jehož partnerem byl i projekt SomniumSpace. Návštěvníci mohli zhlédnout několik přednášek a zároveň si osobně promluvit s přednášejícími. Také si mohli prohlédnout NFT galerii VR Play Parku anebo si na vlastní kůži vyzkoušet virtuální realitu v SomniumSpace, která se stala velkým lákadlem celého festivalu. 

Virtuální realita a přednášky SomniumSpace měly samozřejmě přednost, ale vedle nich se na festivalu neztratili ani tvůrci projektu Micia, prvního NFT tržiště v Číně, zástupce MOYA,  prodejce propojující značky a spotřebitele při přechodu do digitálního vlastnictví, nebo projekt Museverse, který se zaměřuje na hraní a vystupování v metaverzu a NFT hudební nástroje hratelné ve VR.

Dvoudenní akce jsme se zúčastnili i my, tým Charlie Gaming. Postupně jsme vyslechli všechny přednášky, mluvili s návštěvníky i přednášejícími, ale hlavně s Arturem Sychovem, zakladatelem celého Somnium Space.

Představili jsme mu náš web a ukázali, jakým způsobem byl analyzován jeho projekt. Především jsme se ale bavili právě o Somnium Space. Chválili jsme obleky Tesla suits, které dávají virtuální realitě úplně nový rozměr. Zjistili jsme, že obleků bylo vyrobeno více než 100.

Dále jsme rozebírali důležitost umělé inteligence pro metaverza obecně. Tím jsme se dostali k dalšímu Sychovovu záměru, projektu Live Forever. Ten by měl umožnit setkání prostřednictvím Somnium Spaces lidmi, ale třeba i domácími mazlíčky, kteří mezi námi již nejsou.

Probírali jsme také lidi, kteří v metaverzu žijí a pracují. Zjistili jsme, že jsou i tací, kteří si na své živobytí vydělají pouze pronájmem pozemků v Somnium Space komunitě. Celkově to byl velice příjemný a obohacující rozhovor, který nám dal opět nový pohled na celý projekt. Za toto setkání jsme velice rádi.

Ke kompletnímu zážitku jsme se nezapomněli projít ve VR. Byli jsme seznámeni s ovládáním našeho avatara, prohlédli jsme si virtuální galerii NFT umění a celkově v SomniumSpace strávili asi 20 minut času

2

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář