Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Velryby ApeCoin chtějí přenést token do vlastního blockchainu

Hlasování o návrhu AIP-41 ponechat ApeCoin (APE) na Ethereu se může ukázat jako fiasko. Tři velryby hlasovaly proti tomuto návrhu.

ApeCoin token na vlastním blockckchainu?

Hlasování o návrhu AIP-41 ponechat ApeCoin (APE) na Ethereu se může ukázat jako fiasko. Tři velryby hlasovaly proti tomuto návrhu.

ApeCoin komunita rozdělena

Návrh ApeCoin DAO zůstat na Ethereu se ukázal být mnohem kontroverznější, než se původně zdálo. Zpochybnilo jej několik velryb, které chtějí, aby se projekt přesunul na jejich vlastní blockchain.

Hlasování se vztahuje na AIP-41, tj. návrh managementu DAO APECoinu, který 2. května spustil člen DAO ASEC. Tento návrh naznačuje, že ApeCoin by měl zůstat v ekosystému Ethereum, a ne migrovat na jiný blockchain s vyšší propustností transakcí a nižšími poplatky.

„Yuga Labs na Twitteru uvedli, že se domnívají, že ApeCoin potřebuje přejít na svůj vlastní blockchain, aby se mohl škálovat. Yuga Labs ApeCoin DAO věří a jsou toho názoru, že alespoň prozatím by ApeCoin měl zůstat v ekosystému Etherea a nemigrovat jinam do blockchainu vrstvy 1 nebo takového, který Ethereum nechrání.“

Několik velryb změní proces hlasování

Zpočátku se zdálo, že celá situace je poněkud urovnána. Krátce po premiéře 3. června návrh podpořilo 99,65% komunity. Po třech dnech však bylo hlasování mnohem vyrovnanější. V současnosti přibližně 48,22 % držitelů APE hlasovalo proti ponechání ApeCoinu v ekosystému Ethereum.

To naznačuje, alespoň zdánlivě, změnu nálady v této otázce. Při bližším zkoumání se však ukazuje, že 63 % hlasů proti návrhu pocházelo jen od tří velkých držitelů ApeCoinu, kteří dali 404 000, 153 000 a 151 000 hlasů.

ApeCoin DAO hlasuje o návrzích managementu pomocí nativního řízení tokenů APE. Každý token, který vlastníte, se počítá jako jeden hlas. To znamená, že lidé, kteří drží velké množství APE, mají obrovský vliv na proces řízení. Existuje proto možnost, že malý počet lidí bude hlasovat proti většině komunity.

Údaje ale naznačují, že token APE je mezi držiteli rozdělen poměrně rovnoměrně. Tak velký podíl na zásobě nemá žádná peněženka. Více než 1% drží jen čtyři peněženky, z nichž dvě patří kryptoměnové burze Binance.

Za zmínku však stojí, že rovnoměrné rozdělení tokenů mezi peněženky nemusí znamenat rovnoměrné rozdělení mezi členy komunity. Jedna entita může kontrolovat mnoho adres, a tak provádět skutečnou kontrolu nad projektem.

zdroj: blockchain.news, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář