Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

NFT a GameFi jsou na tom lépe než DeFi

Analytická platforma DappRadar zveřejnila podrobnou zprávu, analyzující stav trhu s kryptoměnami. Zahrnovala zejména tři oblasti: DeFi, NFT a hry s kryptoměnami. Ukazuje, že pád Terra nezničil DeFi ekosystémy. Objem NFT obchodů klesl v porovnání s dubnem jen o 6 % (měřeno cenami tokenů) a zájem o blockchainové hry zůstal stabilní.

NFT a GameFi převyšují DeFi

Analytická platforma DappRadar zveřejnila podrobnou zprávu analyzující stav trhu s kryptoměnami. Zahrnovala zejména tři oblasti: DeFiNFT a hry s kryptoměnami. Ukazuje, že pád Terra nezničil celkové ekosystémy DeFi. Objem obchodů NFT klesl v porovnání s dubnem jen o 6 % (měřeno cenami tokenů) a zájem o blockchainové hry zůstal stabilní. 

DeFi není mrtvé

Podle zprávy DappRadar bylo DeFi v květnu nejvíce postiženým sektorem. Jeho TVL byl tento měsíc 117 milionů dolarů, o 45 % méně než na konci dubna. 

Navzdory historickému úpadku ekosystému Terra se ve zprávě uvádí, že tento sektor není zdaleka mrtvý. V meziročním srovnání dosáhl 11% nárůst v TVL. Navíc dominantní decentralizovaná burza Uniswap překonala ve stejném měsíci objem transakcí v hodnotě 1 bilionu USD.

Konsolidace NFT

Zpráva ukazuje, že medvědí trh zásadně neotřásl názory lidí na tento sektor.

Stojí za zmínku, že NFT na blockchainu Solana vygenerovaly 335 milionů dolarů na všech trzích. Ve srovnání s dubnem to znamená nárůst o 13 %. Navzdory poklesu minimálních cen projektů, jako jsou BAYC a MAYC, neztratil sektor dynamiku. Nové protokoly stále přitahují investory.

Pokud jde o trhy, dominance OpenSea klesla, s rostoucí konkurencí ze strany Magic Eden, Atomic a dalších. NFT trh na Coinbase byl na druhé straně považován za „neúspěšný experiment“, protože od svého spuštění v dubnu vygeneroval jen 2,5 milionu dolarů.

Zpráva také poznamenává, že navzdory nedávnému zmenšení NFT prostoru prochází tento rychle rostoucí sektor fází konsolidace, když dosavadní vrchol zaznamenal v lednu 2022. V článku se píše:

„Zátěž, kterou blockchainový průmysl dostává od NFT, staví dnešní trh s kryptoměnami do úplně jiné pozice, než jsou podmínky, pozorované během kryptoměnové zimy v roce 2018. Tehdy byla úroveň odhodlání a nadšení v tomto odvětví znepokojivě nízká. Zatímco mainstreamová média stále hájí prasknutí NFT bubliny, tržní podmínky prostoru NFT s tím nesouhlasí.“

Hry s kryptoměnami zůstávají stabilní

Ve srovnání s DeFi a NFT utrpěly kryptoměnové hry nejméně. Počet transakcí GameFi klesl v porovnání s dubnem jen o 5 %. Zpráva také citovala investici do metaverza a16z ve výši 4,5 miliardy dolarů.

Dokument přidělil nejnovějšímu trendu „Move-2-Earn“, což znamená zavádění prvku gamifikace do fyzické aktivity, roli stimulu, který přitahuje nové hráče a podporuje růst sektoru.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář