Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Kazachstán umožnil kryptoměnovým společnostem založit bankovní účty

Kazachstán umožní burzám kryptoměn otevírat bankovní účty. Kromě toho existují poměrně rychlé pokroky v regulaci těžby bitcoinů.

Kazachstán umožnil kryptospolečnostem založit bankovní účty

Kazachstán umožní burzám kryptoměn otevírat bankovní účty. Kromě toho existují poměrně rychlé pokroky v regulaci těžby bitcoinů.

Kazachstán je otevřen kryptoměnám

Ministerstvo digitálního rozvoje, inovací a leteckého průmyslu Kazašské republiky ve čtvrtek oznámilo pilotní projekt spolupráce mezi burzami kryptoměn a některými místními bankami.

Předpoklady této spolupráce formulovala pracovní skupina složená ze zástupců ministerstva digitalizace, národní banky, Finanční monitorovací agentury, Asociace finančníků, Astana International Finance Center a zainteresovaných stran finančního trhu a kryptoměn.

Pilotní projekt bude probíhat do konce roku 2022 a bude zahrnovat burzy, které získaly licenci od nově vytvořeného orgánu Astana Financial Service Authority (AFSA). Kromě toho bude existovat plán dalšího rozvoje Kazachstánu jako regionálního centra kryptoměn. Podrobné pokyny by měly být brzy zveřejněny na webové stránce AIFC.

Šéf AFSA Nurhat Kushimov prohlásil, že posláním jeho výboru je vytvářet prostředí pro „spolehlivé a udržitelné“ společnosti. 

Astana Financial Service Authority je jediným subjektem zodpovědným za regulaci aktivit FinTech v Kazachstánu. Před předáním licence FinTech společnosti provádíme hloubkové a důkladné ověření její minulosti a poté udržujeme neustálý dohled nad licencovaným subjektem.

Bagdat Musin, ministr digitálního rozvoje, zdůraznil touhu Kazachstánu profitovat z provozu burz s kryptoměnami. 

Je třeba vytvořit kompletní ekosystém, aby se digitální aktiva, která byla vytěžena kazašskou elektřinou, co nejvíce prodávala na místních burzách a zisk zůstal v zemi

Daně z kryptoměn

25. května schválil kazašský parlament v prvním čtení změny národního daňového řádu, které zavádějí daň z těžby kryptoměn. To je vázáno na cenu elektřiny spotřebované těžbou digitálních aktiv.

Ve stejný den podepsala jedna z největších světových burz s kryptoměnami Binance memorandum s ministerstvem digitálního rozvoje. Dozvěděli jsme se také, že společnost chce pomoci úřadům při rozvoji právního rámce a regulační politiky pro trh s kryptoměnami v republice.

Ministerstvo pro digitální rozvoj, inovace a letecký průmysl bude podle oficiálního prohlášení „hledat i příležitosti k integraci bankovní infrastruktury pro trh s kryptoměnami“ a usnadní rozvoj technologie blockchain.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář