Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Jihoafrická centrální banka bude uznávat kryptoměny jako finanční aktiva

Již nějakou dobu jsme svědky stále progresivnější adopce kryptoměn v Africe. V dubnu letošního roku se Středoafrická republika stala první zemí světadílu a druhou na světě, která uznala bitcoin jako zákonné platidlo. Nyní se k nám dostává informace, že jihoafrická centrální banka změnila svůj postoj ke kryptoměnám a považuje je za finanční aktiva.

Expanze kryptoměn do Jihoafrické republiky

Již nějakou dobu jsme svědky stále progresivnější adopce kryptoměn v Africe. V dubnu letošního roku se Středoafrická republika stala první zemí světadílu a druhou na světě, která uznala bitcoin jako zákonné platidlo. Nyní se k nám dostává informace, že jihoafrická centrální banka změnila svůj postoj ke kryptoměnám a považuje je za finanční aktiva.

Viceprezident Jihoafrické rezervní banky (SARB) nedávno oznámil, že instituce změnila svůj postoj k digitálním aktivům. Brzy budou kryptoměny v této zemi považovány za finanční aktiva a jako takové by měly být regulovány. SARB předpokládá zavedení regulačního rámce pro toto odvětví do konce roku 2023.

Regulace kryptoměn v Jihoafrické republice

Viceprezident SARB Kuben Naidoo uvedl, že jihoafrická centrální banka revidovala svůj postoj ke kryptoměnám. Instituce jako taková plánuje provozovat rámec pro regulaci transakcí s kryptoměnami. Naidoo, který je také členem výboru pro měnovou politiku SARB, oznámil, že taková nařízení zaručí bezpečný ekosystém kryptoměn.

Jak se můžeme dočíst ve zveřejněné zprávě, když regulační systém vstoupí v platnost, jihoafrické investory do kryptoměn bude chránit zákon. SARB plánuje zavést takový regulační režim do 12 až 18 měsíců.

A co víc, Naidoo v projevu na PSG Konsult poukázal na jeden z klíčových důvodů, proč centrální banka Jihoafrické republiky změnila svůj postoj ke kryptoměnám.

Potom řekl:

„Náš pohled se změnil a nyní zacházíme s kryptoměnami jako s finančními aktivy a doufáme, že je budeme regulovat tímto způsobem. V poslední době nateklo spoustu peněz a je třeba je začlenit.“

Použijte cennou lekci

Viceprezident centrální banky zdůrazňuje, že záměrem instituce není vybírat vítěze či poražené, ale poskytnout „investorům přiměřené zdravotní varování a ochranu investorů“. Naidoo se domnívá, že používání kryptoměn při praní špinavých peněz a jiných nezákonných aktivitách je zdrojem obav, které je třeba řešit. Toto je jeden z faktorů, které mění postoj SARB.

O kryptoměnových burzách Naidoo řekl:

„Budou muset dodržovat zákony o devizové kontrole, jako jsou zákony proti praní špinavých peněz a proti financování terorismu. Museli by také dodržovat pravidla výměnných smluv tak, jak se tato pravidla vztahují na lidi, kteří obchodují s jakoukoliv měnou a provádějí zahraniční transakce.“

Na otázku, zda centrální banka nedospěla k pozdnímu rozhodnutí o kryptoměnách, Naidoo odvětil, že jeho instituce postupuje stejně jako její protějšky v Austrálii, Singapuru a Spojeném království. 

„Pozorně je sledujeme a nevěřím, že v tématu kryptoměn zaostáváme. Většina centrálních bank se zaměřuje na dvě věci: regulaci širokého prostředí kryptoměn a poučení se z něj, aby zjistily, jak mohou některé z těchto lekcí využít.“ -dodal Naidoo.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář