Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Slyšeli jste už o NEN NFT?

NEN NFT od agentury VTubing, Pictoria KK, přináší propojení zábavy s umělou inteligencí do prostoru NFT. NEN míří převážně na milovníky science-fiction. Projekt navíc vzdává hold mnoha kultovním japonským sci-fi dílům zahrnujícím UI z 90. let minulého století.

Slyšeli jste už o NEN NFT?

NEN NFT od agentury VTubing, Pictoria KK, přináší propojení zábavy s umělou inteligencí do prostoru NFT. NEN míří převážně na milovníky science-fiction. Projekt navíc vzdává hold mnoha kultovním japonským sci-fi dílům zahrnujícím UI z 90. let minulého století.

Obsah

Co je NEN?

NEN NFT je součástí projektu „Tsumugi Nen Project“ financovaného agenturou VTubing, Pictoria KK v roce 2020. Pro ty, kteří pojem neznají, je VTubing označení pro formu streamingu, při níž tvůrci používají 3D nebo 2D modely postav, které představují na kameru. Vizí bylo vytvořit prvního VTubera s umělou inteligencí na světě a vyvinout tak novou formu zábavy.

Aby toho nebylo málo, Tsumugi Nen Project posunul VTubing na novou úroveň. V podstatě, místo lidí právě AI, umělá inteligence, užívá 3D modely k online vysílání. Od čtení komentářů až po občasné odpovídání na komentáře a promlouvání k divákům vlastním hlasem, “Nen” zvládne všechno! A po úspěchu na YouTube NEN přináší vlastní NFT kolekci.

Jaká je užitečnost NEN NFT?

Každé NFT je opatřeno unikátní otázkou, která k němu byla přiložena, a na tu jako vlastník můžete odpovědět. Společnost Nen si odpověď uloží a umělá inteligence (AI) se z odpovědi poučí. Držitelé tak v podstatě pomáhají AI učit se rozvíjet myšlenky a dialog.

Držitelé navíc budou moci rozhodovat o prostředí, ve kterém se bude odehrávat nadcházející anime/manga projekt společnosti Nen. Budou také moci rozhodnout o zápletce dobrodružné sci-fi hry společnosti Nen, kterou projekt plánuje vyvíjet. Připravují se také různé další události a metaverse! Držitelé budou zkrátka hrát klíčovou roli při rozvoji celého ekosystému Nen.

Jak koupit NFT?

Projekt se původně chystal spustit už v červnu, kvůli pádu kryptoměn, ale zahájil distribuci až v červenci. Na stránkách projektu už jsou všechna NFT pryč, byla prodávána za cenu 0,06 ETH, nyní jsou k dispozici pouze na OpenSea

 

Závěr

Celkově vzato je NEN NFT zajímavým projektem, určený zejména pro fanoušky science fiction. Koneckonců spojení umělé inteligence a NFT je rostoucím odvětvím, které rozhodně patří na Web 3.0.

„Myslím si, že se jedná o zajímavý NFT projekt, který má hlavu a patu a nějaký kus cesty za sebou, když se proslavil na YouTube. Umělá inteligence bude součástí Webu 3.0, takže toto není krok vedle. Navíc má projekt v budoucnu daleko větší plány, a cena za kterou se NFT prodávají na sekundárním makretplace, mi přijde přijatelná. Některé NFT můžete dokonce koupit levněji, než při oficiálním prodeji.“

autor: Jan Záhora

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář