Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

NFT Worlds vytvoří alternativní verzi Minecraftu

NFT Worlds představila svůj plán na vytvoření alternativní verze Minecraftu, ve které budou figurovat také NFT a blockchain.

NFT Worlds vytvoří alternativní verzi Minecraftu

Minulý víkend jsme psali, že vývojáři Minecraft, Mojang Studios, věřili, že NFT by v jejich hře nemělo být. Jak zdůrazňují, takové tokeny jsou v rozporu s myšlenkou jejich platformy. Jde o to, že dokážou rozdělit hráče na lepší a horší. Jen dva dny po oznámení této informace se jedna ze společností specializujících se na prodej nezaměnitelných tokenů NFT Worlds postavila na druhou stranu barikády a představila svůj plán na vytvoření alternativní verze Minecraftu.

NFT Worlds reaguje na aktualizaci Minecraftu

NFT Worlds dosud prodával speciální seedy pro Minecraft. Jsou to kódy používané ke generování světů v populární hře. Tyto seedy se prodávaly ve formě tokenů NFT. V situaci, kdy poslední aktualizace Minecraftu přichází s novou směrnicí odmítající myšlenku nezaměnitelných tokenů, se operace NFT Worlds staly prakticky nemožnými.

Společnost však rychle přešla do ofenzívy a dva dny po oficiálním zákazu NFT vývojáři z Minecraftu, se o svůj nápad podělila se světem. NFT Worlds prostřednictvím Twitteru oznámilo vytvoření alternativní verze Minecraftu, která bude mít prvky NFT a technologii blockchain.

Ihned je třeba poznamenat, že ohlášený projekt nemá být klonem originálu. Má však vycházet z podobných mechanismů a nápadů, které zlepší grafiku, optimalizaci a celkový zážitek ze hry.

Zveřejněná oznámení nám zatím neposkytují žádné bližší informace, je však známo, že hra má být zdarma. Alternativa Minecraft je navíc určena k přilákání hráčů, kteří nemají zájem o nezaměnitelné tokeny.

Rozhodnutí vytvořit vlastní hru od společnosti, která se tímto typem činnosti ještě nikdy nezabývala, pro ně může být pořádná výzva.

Podle tvůrců

Zaměstnanci NFT Worlds neskrývají zklamání z postoje tvůrců Minecraftu k NFT. Věří, že tyto akce představují krok zpět pro vývoj hry.

V oficiálním oznámení je otevřeně obviňují z:

„Microsoft, Mojang a Minecraft ukázaly, že se nestarají o své stavitele a hráče, pokud je nějaký nový nápad nebo vize v rozporu s politikou společnosti nebo názory menšiny u moci. Děje se tak navzdory ideálům, které staví tvůrce do centra dění, kterých si vývojáři odmítají vážit.“

Členové NFT Worlds dále popisují své budoucí aktivity jako otevřený boj mezi Web 2.0 a Web 3.0. Toto je odkaz na změny probíhající na internetu, kde je NFT Worlds průkopníkem nové úrovně vývoje.

„Bojujeme za budoucnost založenou na ekonomice vlastněné a ovládané hráči, kde všichni účastníci profitují ze svého příspěvku k tomuto ekosystému. Vidíme, že se jedná o monumentální úlohu. NFT Worlds se nebojí dávat sliby, které je na první pohled obtížné splnit.“

zdroje: blockchain.news, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář