Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Ministr Gibraltaru kupuje BTC pro své děti

Albert Isola v rozhovoru řekl, že kupuje Bitcoin pro své děti. Gibraltarský ministr chce tímto způsobem zvýhodnit své potomky v případě nárůstu adopce kryptoměny.

Ministr Gibraltaru kupuje BTC pro své děti

Albert Isola v rozhovoru řekl, že kupuje Bitcoin pro své děti. Gibraltarský ministr chce tímto způsobem zvýhodnit své potomky v případě nárůstu adopce kryptoměny.

Bitcoin není pro teď, ale pro budoucnost

Isola je zodpovědný za oddělení digitálních a finančních služeb v Gibraltaru. Také doufá, že pod jeho dohledem se britské zámořské území stane předchůdcem v přijímání kryptoměn. Osobně mám pocit, že Bitcoin ještě není dostatečně akceptován, ale to se v budoucnu změní:

„Ještě nejsem ve stadiu, že bych Bitcoin používal pravidelně. Spíše se jedná o nákup kvůli mým dětem v příštích letech. Nedotknu se toho.“

I když už existují místa, která akceptují platby v kryptoměnách, podle ministra se skutečné přijetí bude nadále zvyšovat, protože digitální aktiva reguluje stále více jurisdikcí.

Zákon přátelský vůči kryptoměnám

Od medvědího trhu v roce 2018 Gibraltar podniká kroky k zavedení mnohostranných krypto aktivit. Nejde jen o Bitcoin, ale v podstatě o jakýkoli byznys, který chce využívat technologii blockchain. Například v únoru 2018 se Gibraltar stal prvním územím na světě, které regulovalo ICO.

V srpnu 2018 Britské zámořské území oznámilo, že bude v příští sezóně platit svému fotbalovému týmu v kryptoměně. Díky tomu se stal prvním fotbalovým klubem, který obdržel odměnu v digitálních aktivech.

Koncem roku 2021 se Gibraltar rozhodl zahrnout technologii blockchain do vládních procesů. V prosinci 2021 vláda oznámila provádění pilotního programu založeného na blockchainu pro poskytování veřejných služeb.

Ochrana trhu před manipulací

Nyní, když mnoho blockchainových a kryptoměnových společností sídlí na Gibraltaru, region podniká kroky k ochraně tohoto odvětví prostřednictvím regulace. Věří, že je důležité, aby existoval spravedlivý trh. Chce tedy omezit manipulaci s cenami, likviditu a sdílení tržních informací. Isola řekl Cointelegraphu:

„Pokud nejsou blockchainové společnosti ochotny splnit regulační a kvalitativní standardy, na které se zaměřujeme, nebudou licencovány.“

Partnerství místo prosazování

Britská kryptoměnová burza Coinfloor je první „zahraniční“ kryptoměnovou společností, která má licenci k provozu na Gibraltaru. Licenci získali v říjnu 2018. Tehdy bylo ještě cítit, že podrobné předpisy a dlouhodobý licenční proces jsou velmi přísné.

V současnosti se zdá, že společnosti zabývající se kryptoměnami mají jinou zkušenost. Firmy tvrdí, že Gibraltar je spíše o partnerství než o prosazování.

Isola věří, že tento vzorec funguje pro Gibraltar, protože už přinesl vynikající výsledky. Gibraltar od roku 2014 uplatňuje stejný přísný, ale partnerský přístup k hazardnímu průmyslu. Podle Isoly tento přístup funguje tak dobře, že v současnosti na Gibraltaru sídlí přibližně 15 herních společností.

Při současném medvědím trhu nebo „prostojích“, jak to Isola nenápadně říká, mají společnosti v Gibraltaru dobré předpoklady k tomu, aby prosperovaly.

Myslím si, že naše blockchainové společnosti mají dobrou pozici k tomu, aby přečkaly bouře a pak využily výhodu, když a když přijde býčí trh.

„Myslím si, že naše blockchainové společnosti mají dobrou pozici k tomu, aby přečkaly bouře, a pak využily výhodu, jakmile přijde býčí trh.“

zdroje: cintelegraph.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář