Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Trocha statistiky o NFT hrách 1Q a 2Q 2022 (II. část)

V Charlie Gaming jsme pro své čtenáře zpracovali kvartální report od DappRadar a našeho partnera Blockchain Game Alliance (BGA). Report jsme rozdělili do dvou částí. Jedna je více technická a druhá je o hrách.

Trocha statistiky o NFT hrách 1Q a 2Q 2022 (II. část)

V Charlie Gaming jsme pro své čtenáře zpracovali kvartální report od DappRadar a našeho partnera Blockchain Game Alliance (BGA). Report jsme rozdělili do dvou částí. Jedna je více technická a druhá je o hrách.

Splinterlands již není nejhranější NFT hra

Oznámením o změně monetizační mechaniky začali intenzivně ztrácet své hráče. V květnu z maximálního počtu 283 000 se dostali na 136 000 na konci června. To je ztráta 61% hráčů. O jejich nedávný prodej licencí na provoz Nodu byl obrovský zájem. Nedávné změny v monetizaci však úspěchem nebyly.

Změny se týkají odměn za každodenní přihlášení a přílišného spoléhání na startovací karty. Zaměřili se na průběžné vyhrávání her, plnění denních úkolů a strategii vytváření PvP karetních balíčků. Tímto vyřadili mnoho hráčů, kteří se ve skutečnosti nesnažili. Současná komunita odráží aktivní hráčskou základnu.

Axie Infinity se pokouší o záchranu s jejich "Origins"

Zájem o Axie už od ledna klesá a v tomto čtvrtletí utrpěl projekt další ránu. Ztratili 40% hráčů, což je trend umocněný hacknutím blockchain mostu (bridge) – Ronin. V tomto hacku bylo odcizeno přes $600 milionů.

K hacknutí vyšly najevo nové informace. Na jednoho z předních inženýrů ve Sky Mavis byl proveden vysoce koordinovaný podvod sociálního inženýrství. Dotyčného inženýra oslovili lidé na LinkedIn s velmi lukrativní pracovní nabídkou. Absolvoval několik pohovorů s údajnými zaměstnavateli. Nakonec obdržel infikované PDF s pracovní nabídkou, a tím útočníci hacknuli celý systém.

Dobrá zpráva je, že Axie se snaží věci zvrátit tím, že už umožnili vlastníkům pozemků stakovat své pozemky a získávat tím AXS tokeny. Výše odměny je závislá na vzácnosti pozemku. Odměny se pohybují od 0,08 do 32 AXS, což je až $473. Axie má v úmyslu úplně přepracovat na Axie: Origins. Sestavování týmů, boje v PvP i PvE zůstanou stejné, ale téměř vše ostatní se již mění. Všechny tyto změny navedly Axie na správnou cestu, protože průměrný počet hráčů se v červnu zvýšil o 247%.

Galaverse

Na Galaversu Gala představila nové hry, čímž dosáhli na celkový počet 28 her. Představili uchazečům playtest mnoha svých her, včetně některých nově oznámených. Mezi tyto oznámené hry patří, Freestyle Football 2, Champions arena, Eternal Paradox, Battlestar Galactica, Forever Winter a Crazy Boom.

Dále představili rozšíření jejich metaverse projektu VOXverse, který propojují s Gala Music a Gala Film.

Sandbox migruje na Polygon

Sandbox se připravuje na migraci na Polygon blockchain, sníží tak transakční poplatky a zrychlí transakce. Dále Sandbox spustil řešení pro minting/un-minting – Mintables. Tím zjednoduší proces vytváření NFT a umožní uživatelům „un-mint“ jejich digitálních sběratelských předmětů, aby je bylo možné mintit na jiné blockchainy.

Animoca Brands, majitelé The SandBox, dále rozšiřují svůj seznam vývojářů o nejnovější akvizici Notre Game, českého vývojáře známého NFT karetní hrou Scratch Wars. Tato hra je vydaná pro Česko a Slovensko a již vydělala $3 miliony. Nyní vyvíjí nástupce této hry s názvem Scratch Lords.

Prodej Illuvium pozemků

Illuvium uskutečnilo první prodej pozemků a byl to obrovský úspěch. Získalo $72 milionů. Dále Illuvium oznámilo, že v blízké budoucnosti spustí prodej Illuvitarů. 100 % z prodeje půjde do trezoru Illuvium.

Výzvy a migrace Ember Sword

V červnu měli měsíční komunitní kampaň. Bylo nabídnuto dvacet pozemků, jako odměny za soutěž. Hra spustila migraci na Immutable X, aby zvýšila aktivitu a umožnila levné transakce.

Seznam TOP 10 nejhranějších her

zdroj: medium.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář