Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Dva obchodní řetězce na Ukrajině akceptují kryptoměny

Adopce kryptoměn na Ukrajině stále stoupá. Nyní jsou bitcoiny a altcoiny akceptovány jako platební prostředky ve dvou největších ukrajinských maloobchodních sítích: Techno Їzhak a Stylus. To vše díky spolupráci s WhitePay.

Obchodní řetězce na Ukrajině akceptují kryptoměny

Adopce kryptoměn na Ukrajině stále stoupá. Nyní jsou bitcoiny a altcoiny akceptovány jako platební prostředky ve dvou největších ukrajinských maloobchodních sítích: Techno Їzhak a Stylus. To vše díky spolupráci s WhitePay.

Kryptoměny na Ukrajině

Zákazníci si nyní mohou nakoupit od kteréhokoli maloobchodníka v uvedené síti pomocí bitcoinů. Kryptoměny jsou akceptovány v online obchodech i na více než 100 fyzických místech. Podle internetových novin Obozrevatel budou platby v bitcoinech pro obě společnosti usnadněny prostřednictvím služeb WhitePay.

Při platbě online mohou zákazníci platit kryptoměnou prostřednictvím nákupního formuláře. V kamenném obchodě prodejce vytiskne speciální QR kód vygenerovaný systémem WhitePay, který usnadní platbu, a následně jej připne k účtu.

Vytištěné potvrzení obsahuje podrobnosti o typu transakce, použité síti, zaplacené provizi, směnném kurzu a délce trvání transakce.

WhitePay patří do ekosystému WhiteBIT, největší kryptoměnové burze v Evropě. Díky WhiteBIT Techno budou Їzhak a Stylus schopny akceptovat 130 různých kryptoměn. Podle uveřejněných informací se v budoucnu počet přijímaných digitálních měn ještě navýší.

Generální ředitel Whitepay Gleb Udovichenko uvedl, že partnerství s oběma sítěmi posiluje přijetí kryptoměn na Ukrajině.

„Dáváme kupujícím více možností, jak využít jejich aktiva v kryptoměnách,“ vysvětlil.

Adopce roste

Od ruské invaze se adopce kryptoměn na výrazně zvýšila. Místopředseda ukrajinské vlády dokonce zorganizoval speciální sbírku digitálních aktiv, která pomohla Kyjevu posílit jednotky bránící Ukrajinu před útočníky. Tímto způsobem Ukrajina vybrala kryptoměny v celkové hodnotě přes 100 milionů dolarů.

Podle zástupce ministra pro digitální transformaci země byly tyto dary „nezbytné“ na podporu ukrajinského válečného úsilí.

Za zmínku určitě stojí, že výše uvedená sbírka finančních prostředků v digitálních měnách zlepšila image celého kryptoměnového odvětví. Ukázalo se, že kryptoměny mohou skutečně pomoci a v některých případech jsou dokonce nezbytné.

V březnu prezident Zelenskyj podepsal zákon, který kryptoměny legalizuje, a jmenoval regulační orgány.

zdroje: decrypt.co, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář