Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Peking představuje dvouletý plán rozvoje metaverza

Peking představil komplexní plán, jehož cílem je výrazně rozvíjet a implementovat inovace v prostoru metaverza. Mimo jiné předpokládá, že všechny městské části budou průběžně sledovat nejnovější trendy v sektoru NFT a budou se snažit o integraci virtuální reality se vzděláváním a cestovním ruchem.

Peking představuje dvouletý plán rozvoje metaverza

Peking představil komplexní plán, jehož cílem je výrazně rozvíjet a implementovat inovace v prostoru metaverza. Mimo jiné předpokládá, že všechny městské části budou průběžně sledovat nejnovější trendy v sektoru NFT a budou se snažit o integraci virtuální reality se vzděláváním a cestovním ruchem.

Peking se zaměřuje na vzdělávání a cestovní ruch v metaverzu

23. srpna tohoto roku Peking oznámil vytvoření dvouletého plánu inovací a vývoje metaverza, který by měl být završen v roce 2024. Projekt vyžaduje, aby všechny čtvrti ve městě implementovaly nově vydaný plán inovací Webu 3.0. Práce na vývoji virtuální reality metaverse se vztahuje na novou generaci integrace informačních technologií a inovací, které by poháněly vývoj internetu směrem k Webu 3.0.

Ohlášené inovace se zaměřují na podporu a rozvoj odvětví, která budou implementována do metaverza. To má pomoci vybudovat z Pekingu metropoli s prosperující digitální ekonomikou.

Úřady čínské metropole vyzývají všechny části města, aby vybudovaly technologickou infrastrukturu. Ta se využívá i v dalších oblastech, zejména ve školství a cestovním ruchu. Rozvojový program předpokládá integraci technických nástrojů, jedná se například o 3D vizualizace a GIS (geografický informační systém), díky kterým vznikne digitální platforma zodpovědná za tvorbu digitálního městského prostoru.

V dokumentu zveřejněném vedením města je uvedeno:

„Propagujte scénáře digitálního vzdělávání, podpořte hloubkovou spolupráci mezi technologickými společnostmi souvisejícími s metaverzem a vzdělávacími institucemi, rozvíjejte inteligentní a interaktivní online vzdělávací modely a platformy digitálního vzdělávání.”

Součástí zveřejněného plánu jsou i podrobné pokyny pro okresy a obce. Řeší finanční podporu a lidské zdroje použité k budování virtuální reality. Městská rada v Pekingu také vyzývá k dodržování technologických trendů souvisejících s nezaměnitelnými tokeny (NFT).

Peking: kryptoměny ne, metaverse ano

Negativní postoj čínské vlády k trhu s kryptoměnami je již dlouho všeobecně znám. Vláda Říše středu však začátkem roku 2021 projevila zájem o koncept metaverza. Plány, které hlavní město Číny s virtuální realitou má, nejsou prvním krokem učiněným vstříct tomuto sektoru. Například město Shanghai již dříve sdílelo svůj pětiletý plán „metaverse“. 

Přesto zájem, který vláda o tuto rodící se technologii má, dosud nevedl k žádným regulacím, které by technologickým společnostem zkoumajícím tento trh prospěly.

zdroje: beincrypto.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář