Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Hromadná žaloba proti Yuga Labs

Ve čtvrtek byla zveřejněna navrhovaná hromadná žaloba řízená advokátní kanceláří Scott+Scott, v níž se tvrdí, že společnost Yuga Labs využívala propagátory z řad celebrit k „nafouknutí ceny“ NFT BAYC a tokenu APE.

Hromadná žaloba proti Yuga Labs

Ve čtvrtek byla zveřejněna navrhovaná hromadná žaloba řízená advokátní kanceláří Scott+Scott, v níž se tvrdí, že společnost Yuga Labs využívala propagátory z řad celebrit k „nafouknutí ceny“ NFT BAYC a tokenu APE.

Ve čtvrtek byla zveřejněna navrhovaná hromadná žaloba řízená advokátní kanceláří Scott+Scott, v níž se tvrdí, že společnost Yuga Labs využívala propagátory z řad celebrit k „nafouknutí ceny“ NFT BAYC a tokenu APE. Dále se v žalobě uvádí, že společnost Yuga Labs propagovala „nic netušícím investorům“ vyhlídky na obrovskou návratnost investice: 

"Poté, co společnost Yuga Labs prodala propagovaná podvodná NFT za miliony dolarů, uvedla na trh minci ApeCoin, aby dále okrádala investory."

Jakmile vyšlo najevo, že růst tokenů je zcela závislý na propagaci, zůstaly drobným investorům tokeny, které ztratily více než 87 % z nadsazené ceny 28. dubna 2022.

Advokátní kancelář v současné době hledá zasažené investory, kteří utrpěly ztráty na NFT BAYC a Apecoin v období od dubna do června tohoto roku.

Během tohoto časového období se cena tokenu APE vyšplhala na své historické maximum 26,70 USD, a poté na konci června klesla o zhruba 82,5 % na 4,66 USD.

Uživatel BAYC SoapBoxCar na Twitteru v neděli naznačil, že je spousta lidí naštvaná, že nakoupili na vrcholu a tokeny se takto znehodnotily.

Uživatel briann6211 také upozornil na zajímavou věc. Yuga Labs „nikdy nevytvořila token. ApeCoin DAO vytvořil tento token, který pak firma přijala“.

Pokud se žaloba nakonec dostane k soudu, zdá se, že společnost Scott+Scott bude muset prokázat, že společnost Yuga Labs a její propagátoři z řad celebrit nezveřejnili své placené reklamy, jak jim ukládá zákon. Povaha NFT Apecoin a BAYC může být také ošemetná. Advokátní kancelář bude muset dále prokázat, že tokeny byly propagovány jako investiční smlouvy v kategorii neregistrovaných cenných papírů.

Vzhledem k tomu, že advokátní kancelář rovněž tvrdí, že došlo k umělému navyšování ceny (pump and dumps), musela by prokázat, že se společnost Yuga Labs takových praktik dopustila, a to může být vzhledem k síle projektů společnosti Yuga Labs obtížné.

Pump and dumps obvykle znamená umělé navyšování cen prostřednictvím nepravdivých a zavádějících pozitivních prohlášení s cílem prodat draho a nakoupit za nižší cenu.

Cointelegraph oslovil společnost Yuga Labs s žádostí o vyjádření k navrhované žalobě, ale společnost se zatím k žalobě nevyjádřila.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář