Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Vývojáři našli chyby v plánované inovaci Etherea

Vývojář Etherea, Péter Szilágyi, oznámil, že se v nejnovější verzi objevila chyba, která vedla ke ztrátě dat.

Vývojáři našli chyby v plánované inovaci Etherea

Vývojář Etherea, Péter Szilágyi, oznámil, že se v nejnovější verzi objevila chyba, která vedla ke ztrátě dat.

Přestože nadcházející Ethereum Merge je jednou z nejdiskutovanějších událostí v kryptosvětě, není tak hladké a bezchybné, jak jsme všichni doufali. Naštěstí vývojáři Etherea reagují rychle a vzniklé problémy hned řeší.

Vývojář softwaru Ethereum, Péter Szilágyi, na Twitteru oznámil, že byla nalezena chyba v regresi, která vedla k narušení kódu. Uvedl, že problém mohl nastat jako důsledek některého z požadavků na úpravu (pull request).

Později ve svém oznámení zmínil, že problém může způsobit poškození nebo ztrátu dat těm, kteří toto vydání používají. Dodal také, že ke ztrátě dat dochází pouze během vypínání. A to je také hlavní důvod, proč se jim chybu nepodařilo zachytit už během testování.

Přestože se při vydání objevily problémy, vývojáři dokázali chybu opravit hned následující den opravou hotfix. Jejich tým rozeslal uživatelům tweet s postupem, jak chybu opravit.

Na Twitteru napsali:

Po vydání opravy vývojář Szilágyi doporučil komunitě, aby počkala, až vývojáři zajistí správnou verzi. Následně se na Twitteru znovu omluvil, že problém nedokázal zachytit během testovací fáze, a znovu ujistil své příznivce, že vytvoří efektivnější testovací procesy, a že při budoucích testech bude pozornější. A poděkoval všem, kteří se podíleli na odhalení chyby.

Mezitím ekonom, Lex Sokolin, poskytl rozhovor serveru Cointelegraph, ve kterém vysvětlil možné ekonomické dopady nadcházejícího sloučení Etherea. Podle Sokolina sloučení pomůže snížit rizika stakingu etherea (ETH) a také potenciálně sjednotí úrokové sazby v rámci prostoru Web 3.0.

Pomineme-li ekonomické dopady, jsou těžaři tlačeni k rozhodnutí. Bude pro ně řešením proof-of-work (PoW) hard fork Etherea, nebo přechod na staking?

zdroj: cointelegraph.com, 

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář