Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Quentin Tarantino a Miramax se shodli na NFT „Pulp Fiction“

Slavný režisér Quentin Tarantino se dožil konce téměř rok trvajícího soudního sporu s produkční společností Miramax. Šlo o problematiku NFT a jednoho z jeho ikonických filmů. Obě strany dospěly k dohodě.

Quentin Tarantino a Miramax se shodli na NFT „Pulp Fiction“

Slavný režisér Quentin Tarantino se dožil konce téměř rok trvajícího soudního sporu s produkční společností Miramax. Šlo o problematiku NFT a jednoho z jeho ikonických filmů. Obě strany dospěly k dohodě.

Quentin Tarantino u soudu

Začněme však genezí problému. Případ sahá do loňského listopadu, kdy Tarantino oznámil, že vydá NFT, které bude spojeno se záběry jeho nejslavnějšího filmu „Pulp Fiction“. Jedná se o produkci z roku 1994, díky které byl ve skutečnosti tak ikonický, jakým je dnes.

Zajímavostí je, že v rámci vydání NFT zveřejnilo dosud nezveřejněné fragmenty scénáře a scény z filmu „Pulp…“. Vzhledem k zápletce a složitému střihu filmu to byla pro fanoušky docela lahůdka, protože každá z těchto scén jim může pomoci vidět snímek novým způsobem.

Problém byl v tom, že Miramax tvrdil, že má výhradní práva na redistribuci takového materiálu, což znamenalo, že jej režisér nemohl použít na nové NFT. Společnost tedy Tarantina zažalovala.

Konec případu již známe.

„Strany se dohodly, že tuto záležitost nechají za sebou a očekávají spolupráci na budoucích projektech včetně možných NFT,“ Tarantino a Miramax to nyní potvrdili ve společném prohlášení.

Podmínky urovnání ani nová smlouva o spolupráci nebyly zveřejněny.

Dodejme, že v lednu se na aukci prodal první NFT z kolekce Tarantino za více než milion dolarů.

Autorská práva ze světa Webu 2.0 v realitě Webu 3.0

Případ mnozí vnímali jako „klasický příklad autorských práv Web 2.0 v prostředí Webu 3.0. Protarantinovský tábor tvrdil, že NFT, které v době vydání „Pulp…“ neexistovaly, byly mimo dosah médií, která jsou v dohodě Miramax s potenciální redistribucí.

Režisérova sbírka NFT funguje v síti SCRT, která je známá svými „tajnými“ NFT, které mohou obsahovat multimédia viditelná pouze pro jejich vlastníky. Mechanika NFT byla také jádrem žaloby, jelikož Miramax nikdy nevěděl, jaký obsah zajištěný tokeny ve skutečnosti Tarantino distribuuje.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář