Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Připravuje se další digitální město

Binance pomáhá vytvořit digitální město. Plány technického rozvoje cílí tentokrát na Nigérii.

Připravuje se další digitální město

Binance pomáhá vytvořit digitální město. Plány technického rozvoje cílí tentokrát na Nigérii.

Nigerijská vládní agentura NEPZA, která má na starosti zóny pro zpracování vývozu, oznámila své plány s Binance ohledně vytvoření „virtuální svobodné zóny“ využívající technologii blockchain, která je podobná dubajské online svobodné zóně. V prosinci loňského roku Binance pomohla Dubaji vytvořit centrum pro globální digitální aktiva, aby přilákala kryptoinvestory do Emirátů a podpořila hospodářský růst.

Binance pomáhá vytvořit digitální město

Nigerijská vláda se podle zpráv agentury Bloomberg chystá dokončit své plány na vytvoření digitálního města, které umožní oživení ekonomiky, díky příspěvku od FinTechu a využití digitálních aktiv s pomocí společnosti Binance.

Nigérie má obrovský potenciál, je nejlidnatějším národem v Africe, má zásoby ropy a mladou populaci ve srovnání s ostatními zeměmi světa. Toto zaměření na přesun její ekonomiky na digitální aktiva bude pro zemi přínosem a časem se tomuto rozvoji přizpůsobí infrastruktura celé země.

Úspěch společností jako Interswitch Ltd. a Flutterwave Inc. přispěl k tomu, že se země otevřela Fintech technologiím a nejnovější údaje ukazují, že podle zpráv Chainalysis‘ Global Index Adoption je Nigérie na 6. místě v užívání digitálních měn.

Uprostřed medvědího trhu, který zažíváme od dubna 2022, projevují Nigerijci podle společnosti CoinGecko větší zájem o kryptoměny.

Plány technického rozvoje v Nigérii

Od doby, kdy nigerijská burza v roce 2019 oznámil, že plánuje vytvořit platformu, která umožní používání kryptoměn, aby přilákala mladé investory, se jedná o první oznámení nigerijské vlády týkající se Fintechu.

Generální ředitel Nigerijského úřadu pro exportní zóny (NEPZA), Prof. Adesoji Adesugba, který je považován za zástupce vlády v plánovaném partnerství s Binance, uvedl, že blockchainová ekonomika má hodnotu téměř bilion dolarů a jejich cílem je být součástí tohoto trhu vytvořením této virtuální svobodné zóny.

Stejně jako pro Nigérii, i pro Binance je to skvělá příležitost vstoupit na trh. Tato korporace bude pro Binance v budoucnu finančně přínosná, protože společnost dosáhne na africký trh.

V posledních několika letech byla společnost Binance požádána, aby zastavila svou činnost v některých zemích včetně Spojeného království, a to kvůli chybám v registračním systému. To vedlo společnost Binance k tomu, že začala spolupracovat s regulačními úředníky a vládami zemí, v nichž působí, aby získala správné licence k legálnímu provozování společnosti. Příkladem těchto zemí jsou v poslední době Itálie a Francie.

Podobnou dohodu podepsala Binance také s korejským městem Busan. Společnost zřejmě podpoří Busan v jeho záměrech týkajících se rozvoje blockchainu a Fintech technologií a související infrastrukturou.

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář