Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Největší banka v Singapuru nabízí obchodování s kryptoměnami

Po spuštění platformy pro obchodování s digitálními aktivy největší singapurská banka rozšířila svoji nabídku na maximálně 100 000 nových zákazníků.

Největší banka v Singapuru nabízí obchodování s kryptoměnami

Po spuštění platformy pro obchodování s digitálními aktivy největší singapurská banka rozšířila svoji nabídku na maximálně 100 000 nových zákazníků.

DBS Group Holdings vám umožňuje obchodování s BTC

DBS Group Holdings Ltd., největší banka v Singapuru, rozšířila svou nabídku obchodování s kryptoměnami na své burze. Je však zaměřena jen na omezený počet nových členů a představuje 100 000 nejbohatších klientů, podle zprávy Bloomberg.

Banka má speciální kapitálové požadavky včetně minimálního investičního prahu 500 USD. Tento krok přichází poté, co singapurská centrální banka začátkem září vydala nová nařízení o digitálních aktivech.

Dříve byla služba obchodování s kryptoměnami na burze vyhrazena výhradně pro firemní a institucionální investory, rodinné kanceláře a klienty DBS Private Bank a DBS Treasures Private Client. Banka zaznamenala od dubna do června zdvojnásobení objemu swapů digitálních aktiv. Navíc samotné transakce založené na bitcoinech se téměř čtyřnásobně zvýšily.

Singapurské úřady jsou stále opatrné vůči kryptoměnám

Ačkoli banka zaznamenává skokový nárůst objemu transakcí ve svém ekosystému a rozšiřuje své služby pro větší skupinu investorů, Singapur jako země stále není příliš důvěryhodný v odvětví kryptoměn. Není jasné, jaký je postoj úřadů k retailovým investorům.

Začátkem září měnový úřad Singapuru (MAS), tedy centrální banka země, zopakoval, že drobní investoři by neměli investovat do této třídy aktiv.

„Ceny kryptoměn rychle kolísají a investoři mohou přijít o všechny peníze, které vložili do kryptoměn,“ prohlásila instituce.

O pár dní později MAS zveřejnil svůj regulační rámec pro kryptoměny, který pokrývá rozsah operací do roku 2025. Hlavní regulátor uvedl, že plánuje „vytvořit připojení k digitální měně“ prostřednictvím plánu s názvem Project Orchid. V rámci toho plánuje MAS přezkoumat i technologii blockchain, tokenizaci aktiv a zahraniční platby.

Situace je tedy taková, že zatímco budoucnost bitcoinových a retailových investorů v Singapuru vyvolává řadu otazníků, problém regulace a využívání trhu s blockchainem a kryptoměnami úřady zjevně neignorují.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář