Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Argentinská letecká společnost nabízí NFT letenky

Nízkonákladová argentinská letecká společnost Flybondi, oznámila svůj nový projekt. Začíná prodávat letenky, které jsou registrovány na blockchainu ve formě NFT. Zajímavostí je, že až tři dny před cestou je mohou majitelé ještě prodat nebo darovat někomu jinému.

Argentinská letecká společnost nabízí NFT letenky

Nízkonákladová argentinská letecká společnost Flybondi oznámila svůj nový projekt. Začíná prodávat letenky, které jsou registrovány na blockchainu ve formě NFT. Zajímavostí je, že až tři dny před cestou je mohou majitelé ještě prodat nebo darovat někomu jinému.

NFT letenky společnosti Flybondi

Flybondi zahájilo spolupráci s platformou TravelX, která tokenizuje různé cestovní produkty. V první etapě nového projektu nabízí 2,5 milionu letenek formou NFT.

Co je obzvlášť zajímavé, po zakoupení tohoto typu tokenů je může kupující prodat jinému zákazníkovi, darovat jiné osobě nebo vyměnit prostřednictvím systému TravelX peer-2-peer (P2P). Letenky do Argentiny lze zakoupit přes Binance Pay. Prostředky NFT lze vložit i do peněženky TravelX. Podle tvůrců momentálně probíhají rozhovory s dalšími společnostmi, které mohou usnadnit nákup NFT lístků.

Platforma TravelX je založena na Algorand blockchainu. Společnosti mohou využívat jeho API a na tomto základě budovat nové „trhy“. Cílem TravelX je rozšířit nabídku NFT.

Její šéfové tvrdí, že v příštích 6-12 měsících naváže spolupráci s více leteckými společnostmi, které budou schopny implementovat taková řešení do svých letenkových systémů. Jedná se zejména o americký trh a Blízký východ.

Platforma TravelX vysvětluje, že myšlenka vydávání letenek založených na blockchainu poskytne cestujícím větší flexibilitu. Zároveň generuje nové zdroje příjmů a snižuje transakční náklady. Může to vést i k vytvoření sekundárního trhu pro prodej letenek.

Argentina a blockchain

Stojí za zmínku, že se Argentina obecně může pochlubit poměrně vysokým přijetím technologie blockchain. Občané provincie Mendoza mohou platit daně pomocí stablecoinů. Informovala o tom Daňová zpráva Mendoza.

Dario Nieto, politik z Buenos Aires, zase nedávno předložil návrh zákona, který pokud vstoupí v platnost, zavede blockchain do systému sociálních dávek v jeho zemi.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář