Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Jak lze využít blockchain v bankovním systému?

Společnosti SWIFT a Symbiont spolupracují na zvýšení přesnosti informací pomocí blockchainové technologie.

Jak lze využít blockchain v bankovnictví?

Společnosti SWIFT a Symbiont spolupracují na zvýšení přesnosti informací pomocí blockchainové technologie.

Vzhledem k tomu, že ve světě roste počet kryptoměn a dochází ke slučování digitálních měn centrálních bank (CBDC), činí společnost SWIFT kroky na zvýšení přesnosti informací.

SWIFT byl založen v roce 1973 jako jeden z nejdůležitějších prvků bankovního systému. V současné době řídí více než pět miliard finančních operací ročně a je dostupný ve více než 200 zemích.

Komunikační systém zpracovává miliardy transakcí ročně a snaží si udržet svoji pozici prostřednictvím spolupráce s novými technologiemi.

The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) se snaží dodávat finančním firmám přesnější údaje, a to s pomocí technologie blockchain. Spolupráci podporují velcí hráči jako Vanguard, Citigroup, American Century Investments a Northern Trust.

Cílem této spolupráce je prozkoumat možnosti využití vzájemného kódu pro mezinárodní transakce a pro integraci chytrých smluv s rozsáhlou sítí SWIFT, aby bylo možné efektivně koordinovat informace, které vstupují do systému z různých zdrojů. Smlouva Assembly Symbiont bude poskytovat možnost porovnávat sdílené informace mezi subjekty a upozorňovat na neshody, odchylky nebo nekonzistenci mezi správci.

Společnost SWIFT v oznámení uvedla, že díky partnerství plánuje přenášet přesné údaje v reálném čase ke klientům, za které zodpovídají.

V roce 2017 společnost Symbiont také spolupracovala se skupinou investorských poradců Vanguard na přepracování distribuce dat o cenových indexech pomocí blockchainu a využívala data z fondů v hodnotě 1,3 bilionu dolarů.

Kromě toho v roce 2017 mezibankovní kooperace zavedla inovaci globálních plateb, gpi, s cílem zvýšit kvalitu sledování plateb a vytvořit transparentnost poplatků. To umožnilo zasílání zahraničních plateb 24 hodin denně.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář