Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Obliba NFT a Play-2-Earn her ve střední a jižní Asii roste

Mezi všemi kryptotransakcemi v tomto regionu patří více než 50 % transakcí webům s NFT. Ze zprávy společnosti Chainalysis vyplývá, že NFT jsou největšími aktivy používanými ve střední a jižní Asii a také v Oceánii. Podle zprávy se ve 2. čtvrtletí roku 2022 58 % webového provozu týkalo NFT.

Obliba NFT a Play-2-Earn her v Asii roste

Mezi všemi kryptotransakcemi v tomto regionu patří více než 50 % transakcí webům s NFT. Ze zprávy společnosti Chainalysis vyplývá, že NFT jsou největšími aktivy používanými ve střední a jižní Asii a také v Oceánii. Podle zprávy se ve 2. čtvrtletí roku 2022 58 % webového provozu týkalo NFT.

NFT jsou tzv. blockchainové tokeny, které zajišťují vlastnické právo k digitálním i fyzickým položkám. S NFT se většinou obchoduje jako se sběratelskými předměty, ale poskytují uživatelům také užitek, jsou-li používány jako herní aktiva nebo vázány na ekosystém s dalšími funkcemi a výhodami. Zejména s rozšířením blockchainových her se trh s NFT prudce rozrůstá a jeho podíl na trhu přesahuje 23 miliard dolarů.

Co se týče blockchainových her, zpráva odhalila, že dalších 21 % provozu připadá na blockchainové hry typu Play-2-Earn. Chainalysis uvádí, že tato korelace není náhodná.

Ve zprávě se uvádí:

„Země jako Thajsko, Vietnam a Filipíny mají vysokou návštěvnost internetových tržišť s NFT, můžeme tedy předpokládat, že velká část této návštěvnosti jsou hráči blockchainových her.“

O hry typu Play-2-Earn je zájem obzvláště na Filipínách, po Vietnamu jsou druhou zemí, která přijímá kryptoměny. Hry jako Axie Infinity mají v zemi velkou popularitu, a to i přes snížený počet hráčů z důvodu medvědího trhu, který začal v polovině května roku 2022.

Podle zprávy i přesto, že počet hráčů ve srovnání s loňským rokem klesl, má region od července 2021 do června 2022 hodnotu kryptoměn v celkové výši 932 miliard dolarů, díky čemuž je třetím největším kryptoměnovým regionem ve své zeměpisné oblasti.

V regionu je ještě jedna rostoucí oblast: Převody aktiv.

Zpráva uvádí, že: „Pákistán, Indie a Bangladéš mají trhy s finančními převody v hodnotě přes 20 miliard dolarů a poskytovatelé plateb na bázi blockchainu začínají narušovat tradiční zprostředkovatele.“

V těchto zemích se jako dvě nejobchodovanější aktiva uvádějí stablecoinyEthereum a Wrapped Ethereum.

zdroj: decrypt.co

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář