Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Fresh del Monte investuje do technologie blockchain

Fresh Del Monte Produce je světovým lídrem v integraci výrobců, distributorů a prodejců čerstvého ovoce a zeleniny. Gigant oznámil, že investoval do Decapolis, blockchainového startupu s dohledatelností potravin. Společnost získala až 39% akcií.

Fresh del Monte investuje do technologie blockchain

Fresh Del Monte Produce je světovým lídrem v integraci výrobců, distributorů a prodejců čerstvého ovoce a zeleniny. Gigant oznámil, že investoval do Decapolis, blockchainového startupu s dohledatelností potravin. Společnost získala až 39% akcií.

Fresh Del Monte chce sledovat produkty pomocí blockchainu

Společnosti plánují společně zavést systém Decapolis Food Guard ve všech prodejnách Fresh Del Monte. Prvním cílem je využití blockchainu v byznysu s ananasem na Kostarice. Ovoce bude mít připevněné QR kódy, aby spotřebitelé viděli celý příběh produktu – od pole až po stůl. Dalším cílem spolupráce je poskytnout řešení jiným společnostem.

Poskytování informací spotřebitelům o udržitelném získávání potravin je jen jedním ze způsobů využití, které technologie blockchain umožňuje. Pomáhá také při monitorování dodavatelského řetězce pro distribuci potravin a analýzu kvality. Protože blockchainy jsou neměnné, informace jsou důvěryhodnější. Samotné využití blockchainu však nemůže potvrdit, že údaje jsou pravdivé. To vyžaduje kontroly nebo použití vhodných snímačů.

„Nyní si spotřebitelé více než kdy předtím uvědomují, odkud jejich jídlo pochází,“ řekl Mohammad Abu-Ghazaleh, prezident a generální ředitel společnosti Fresh Del Monte. „Díky technologii blockchain budou přesně vědět, jaká byla cesta jejich produktu, od odlomení až po nákup ke spotřebě.“

Fresh Del Monte je nezávislý subjekt na Del Monte Foods, který se zaměřuje na konzervované a zmrazené produkty. Porce čerstvého jídla byla prodána v roce 1998 a používá značku Del Monte na základě licence.

Role blockchainu při sledovatelnosti potravin

Sledovat potraviny pomocí technologie blockchain byl jedním z prvních způsobů použití blockchainu v reálném světě. Například IBM Food Trust získal obrovský zájem poté, co se Nestlé a Walmart rozhodli přijmout tuto technologii. Stojí za zmínku, že firem nabízejících podobná řešení je stále více. Mezi ně patří mimo jiné Ripe.io, OpenSC, FoodLogiQ, GrainChain, WholeChain a TE-Food.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář