Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Čínský krypto paradox

Čína zakazuje obchodování s kryptoměnami, ale zároveň podporuje technologie, které za nimi stojí.

Čínský krypto paradox

Čína zakazuje obchodování s kryptoměnami, ale zároveň podporuje technologie, které za nimi stojí.

Po roce 2019 prezident Si Ťin-pching požádal čínské společnosti, aby se v rámci iniciativy „Belt and Road“ staly lídry v rychle se rozvíjejícím technologickém odvětví. Objevily se určité obavy, že Čína svými regulačními opatřeními manipuluje s cenou kryptoměn, aby získala sílu směrem k integraci digitálního jüanu.

Podle dat sdílených z oficiálního vládního kanálu, pochází 84 % všech žádostí o blockchain z Číny.

Přestože je vztah Číny ke kryptoměnovým burzám a používání kryptoměn v zemi velmi přísný, vláda vždy podporovala technologie spadající pod toto odvětví. Technologie blockchain je podporována a propagována již řadu let, a to je hlavní důvod, proč je počet žádostí o blockchainový patent z Číny nejvyšší.

Prezident Si Ťin-pching podpořil nově vzniklou technologii již v roce 2019 a žádal společnosti, startupy i jednotlivce, aby se podíleli na rozvoji tohoto nového slibného odvětví, které bude potenciálně budoucím průmyslem na celém světě.

Během jednoho roku po výzvě prezidenta Si Ťin-pchinga bylo oznámeno, že čínské společnosti podaly 4 435 patentových přihlášek na blockchain.

V září roku 2022 zástupce ředitele ministerstva průmyslu a informačních technologií, Wang Jianwei, uvedl, že „na Čínu připadá zhruba 60 % světových patentových přihlášek na blockchain, následovaly Spojené státy a Jižní Korea“.

Přestože je v Číně značný počet patentových přihlášek, míra jejich schvalování není tak vysoká jako počet podaných žádostí. Podle listu South China Morning Post, bylo pouze 19 % žádostí schváleno.

Stojí za zmínku, že při pohledu na vývoj digitálního jüanu v zemi lze říci, že Čína není zastáncem decentralizace. Digitální jüan byl zjevně vyvinut na kurátorské verzi blockchainu, která dává centrální bance plnou kontrolu nad jeho fungováním.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář