Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Charkovské muzeum umění vydává svoji sérii NFT

Charkovské muzeum umění uvedlo na trh Binance novou kolekci NFT. Cíl? Pomozte získat finanční prostředky na ochranu kulturního dědictví Ukrajiny.

Charkovské muzeum umění vydává svoji sérii NFT

Charkovské muzeum umění uvedlo na trh Binance novou kolekci NFT. Cíl? Pomozte získat finanční prostředky na ochranu kulturního dědictví Ukrajiny.

Muzeum NFT

Muzeum umění v Charkově 13. října oznámilo, že jeho sbírka NFT „Umění bez hranic“ je nyní dostupná na trhu Binance.

„Umění bez hranic“ zahrnuje 15 uměleckých děl NFT ze sbírky muzea. Příjem z jejich prodeje bude určen k financování muzea a „záchranu kulturního dědictví Ukrajiny“.

Muzeum je jedním z nejstarších na Ukrajině, má téměř 25 000 uměleckých děl od umělců z Ukrajiny a z celého světa. Sbírka NFT obsahuje žetony související s díly Albrechta Dürera, George Jacoba Johanna van Osa, Ivana Aivazovského, Simona de Vliegera a dalších.

„NFT poskytuje dárcům mír a bezpečnost, protože všechny transakce jsou zaznamenávány pomocí technologie blockchain. Všechny charitativní dary uskutečněné prostřednictvím NFT jsou sledovány a nelze je změnit ani vymazat.“

-informovala Binance.

Společnost dodává, že transparentnost blockchainu také umožňuje dárcům vědět, kdy a zda se prostředky dostaly do dané peněženky.

Muzea v minulosti používala NFT jako prostředek k digitalizaci umění. Příkladem je Královské muzeum výtvarného umění v Antverpách, které tokenizovalo umělecké dílo ze své sbírky v hodnotě milionů eur.

Mezitím je město Charkov předmětem intenzivních bojů v probíhajícím konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem. Jak zdůrazňují původci, sbírka NFT může pomoci zachovat kulturu, které v současnosti hrozí zničení. Připomeňme, že v ozbrojených konfliktech se často ničí umělecká díla. Stačí si vzpomenout na to, co se dělo během druhé světové války v Polsku nebo na nechvalně známé vyplenění Iráckého národního muzea v Bagdádu v roce 2003.

NFT na Ukrajině

NFT se již na Ukrajině použily jako zdroj financování charitativní pomoci.

Výnosy z nové aukce NFT budou zřejmě použity mimo jiné na obnovu památek, které byly zničeny během konfliktu s Ruskem.

Ministerstvo pro digitální transformaci na Ukrajině dokonce již dříve spustilo vlastní digitální NFT muzeum, aby dokumentovalo a udržovalo kalendář hlavních událostí války s Ruskem.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář