Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Náš analytik se s námi podělil o zkušenosti s VR headsetem

Náš analytik testoval VR headset

Meta Quest 2 je samostatný headset pro virtuální realitu (VR), což znamená, že jeho fungování nezávisí na počítači nebo připojení ke kabelům. Může sám spouštět aplikace a hry, potřebujete jen chytrý telefon k provedení počátečního nastavení. Balení obsahuje Meta Quest 2 VR headset, dva ovladače a dvě AA baterie do ovladačů. Headset Quest 2 nabízí výdrž baterie přibližně 2-3 hodiny v závislosti na používání a následně lze použít náhradní baterie.

Quest 2 dále umožňuje uživatelům hrát PC VR hry připojením k počítači pomocí kabelu nebo Wi-Fi, což zvyšuje grafický potenciál a rozšiřuje knihovnu dostupných her. Dokáže spouštět aplikace a hry z Meta store nebo Steam VR. Například Half Life: Alyx je exkluzivní hra pro PC VR, kterou lze hrát i na Meta Quest 2.

Kromě her může být Quest 2 také kreativním nástrojem pro aplikace typu Tilt Brush od Google, kde lze kreslit do 3D prostoru, procházet se kolem svého umění a navrhovat přesně to, co je ve vaší fantazii. S rytmickými hrami jako Beat Saber, kde musíte světelnými meči krájet přilétající bloky, si i zacvičíte. Při vyšších úrovních obtížnosti se tato činnost stává opravdu náročnou a vyčerpávající.

Meta Quest 2 má též mnoho nástrojů pro práci. Například více virtuálních obrazovek nebo možnost pracovat odkudkoli jen s nasazeným headsetem. Nabízí přizpůsobitelný pracovní prostor bez rozptylování, kde můžete být produktivnější. Quest 2 podporuje aplikace jako Dropbox a Slack, které vám umožní organizaci a komunikaci s vaším týmem.

Názor analytika

„Osobně využívám svůj Meta Quest 2 pro hraní her, sledování filmů na obrazovce velké jako plátno v kině či relaxaci s pohlcujícími příběhy. VR mi poskytuje silnější spojení s postavami ve hrách. Mám pocit, že tam stojím, bojuji s bossem, nebo řeším rébus vlastníma rukama. Virtuální realitě se dostává stále větší pozornosti. V dnešní době ji považuji za další konzoli vedle Nintenda a PlayStationu. Na trh přichází více hardwaru a s ním i více her, akcí a soutěžních VR e-sportů. VR tak může sloužit jako herní konzole i obchodní nástroj. Myslím si, že by měl každý alespoň jednou VR vyzkoušet, protože videa a obrázky se ani zdaleka neblíží skutečnému zážitku. Přirovnal bych to k situaci, kdy jsem poprvé vyzkoušel 3D hry na Nintendo 64. Při prvním použití VR headsetu se vám otevře úplně nový prožitek, dosažitelný pomocí nejmodernější technologie. Nemusíte si soustavu hned nezbytně kupovat, stačí navštívit herny, kde tento zážitek nabízejí. Největší studio virtuální reality v České republice – Holodeck, najdete v Hradci Králové. V Praze pak určitě navštivte Avatar hernu.“

zdroj: avatarherna.cz

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář