Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Přenositelné NFT letenky

Může být NFT letenka dalším zdrojem příjmů pro letecké společnosti, a jaké výhody by přenesla cestujícím?

Přenositelné NFT letenky

Může být NFT letenka dalším zdrojem příjmů pro letecké společnosti, a jaké výhody by přenesla cestujícím?

Od doby, kdy NFT vstoupily do našeho života, se vyvíjely a měnily také způsoby jejich použití. V důsledku toho si projekty a společnosti vytvářejí stabilní místo v oboru.

Letecký průmysl je jedním z nejvhodnějších trhů a letecké společnosti mohou zvýšit své zisky pomocí přeprodejů na sekundárním trhu. Stejně tak mohou z přeprodeje benefitovat i jednotlivci.

V září 2022, oznámila nízkonákladová argentinská letecká společnost Flybondi spolupráci s blockchainovou společností TravelX.

TravelX v současné době vytváří novou distribuční a maloobchodní infrastrukturu pro cestovní ruch založenou na blockchainu. Díky této spolupráci začnou argentinské aerolinky vydávat letenky ve formě NFT. Tímto se rozšíří možnosti zákazníků, jak letenky využít. Nákup letenek bude probíhat pomocí stablecoinu USD a to prostřednictvím Binance Pay.

Společnosti TravelX sdílela na jejich webové stránce, že „tato změna umožní větší flexibilitu cestujících, kteří budou moci své cesty lépe plánovat s dostatečným předstihem”.

V rozhovoru se spoluzakladatelem a hlavním blockchainovým ředitelem společnosti TravelX, Facundem Diazem, byla také vyjádřena důvěra v technologie Webu 3.0 a schopnost těchto technologií podpořit cestovní ruch, zejména letecký průmysl. Dále konstatoval, že tato expanze bude nejen v podobě tržní kapitalizace, ale i v zájmu cestujících.

Podělil se také o přehled srovnání počtu cestujících z let 1990 a 2007.

„V roce 1990 bylo v letecké dopravě přepraveno 1,2 miliardy cestujících a velikost trhu v tomto odvětví byla oceněna na 250 miliard dolarů. Díky zavedení internetu vzrostl mezi lety 1990 a 2007 počet cestujících na 2,5 miliardy a velikost trhu na 510 miliard dolarů.“

Zmínil, že došlo k dalšímu prudkému nárůstu až v roce 2008, kdy se elektronické letenky staly povinnými pro členy Mezinárodního sdružení leteckých dopravců. V té době se objem trhu zvýšil na 870 miliard dolarů a počet cestujících vzrostl na 4,5 miliardy.

Z toho budou mít prospěch nejen vydavatelé tokenů, ale i letecké společnosti a cestující, kteří budou moci prodávat své letenky nebo si je vyměňovat s jinými cestujícími. To znamená, že držitel letenky má nad svými letenkami plnou moc a sám se může rozhodnout, jak s nimi naloží. Samozřejmě musí být stanoven určitý deadline, do kdy je možné letenky převést na nového majitele. Každopádně bude dosaženo skutečného vlastnictví a decentralizace. Představte si, kolik z nás muselo letenku nechat propadnout jen proto, že ji nelze předat jinému cestujícímu apod. Cestující nemá možnost rozhodovat o své vlastní letence a to nedává žádný smysl.

Z nového systému budou samozřejmě těžit letecké společnosti, protože budou dostávat procenta z každé prodané letenky.

Diaz upřesnil:

„Věříme, že distribuční a maloobchodní infrastruktura založená na blockchainu, kterou vytváříme pro cestovní ruch, pomůže vytvořit transparentnější odvětví, kterému budou vládnout srozumitelné chytré smlouvy bez skrytých poplatků nebo různých obchodních podmínek.“ Dodal: „Ovšem nejvíce zajímavé případy užití jsou pravděpodobně ty, které si zatím nedokážeme ani představit.“

Společnost TravelX doufá, že se jí podaří vytvořit model standardizace NFT letenek (NFTickets) v celém odvětví cestovního ruchu, nicméně podle vyjádření Diaze není záměrem ovládnout trh. Svými vlastními slovy uvedl:

„Dovolím si říci, že se jedná o velmi důležitý krok. Právě jsme vytvořili první vrstvu infrastruktury a otevíráme ji skutečnému cestovnímu ruchu a novým subjektům, jako jsou burzy, protokoly DeFi nebo podnikatelé, aby se k ní připojili a nebo na ní vybudovali nová technická řešení.“

Vysvětlil, že společnost buduje svou infrastrukturu na blockachain síti Algorand kvůli jejímu „výkonu, bezpečnosti, nákladům, škálovatelnosti a proto, že je šetrná k životnímu prostředí, vzhledem ke svému mechanismu proof of stake, dosáhla statusu uhlíkové negativity.“

Společnost TravelX byla vytvořena s ambicí podpořit vývoj cestovního ruchu v oblasti Webu 3.0, který umožní transparentnější, flexibilnější, produktivnější a bezproblémový model prodeje cestovních služeb. Mezi podporovateli projektu je i generální ředitel společnosti UBER, Barney Harford.

Podle Diazova vyjádření se společnost zaměřuje především na leteckou dopravu. V současné době jedná a také spolupracuje s více než 60 leteckými společnostmi z celého světa včetně Evropy, Blízkého východu a USA s cílem spojit infrastrukturu TravelX s jejich správou a distribucí.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář