Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Interpol má sídlo v metaverzu

Od nynějška bude moci každý navštívit centrálu Interpolu v metaverzu. Mezinárodní organizace kriminální policie (tedy Interpol) to oznámila 20. října.

Interpol má sídlo v metaverzu

Od nynějška bude moci každý navštívit centrálu Interpolu v metaverzu. Mezinárodní organizace kriminální policie (tedy Interpol) to oznámila 20. října.

Interpol v metaverzu

Podle informací zveřejněných službami nový krok Interpolu umožňuje uživatelům na celém světě přístup do sídla organizace ve francouzském Lyonu.

Návštěvníci metaverza budou moci zkoumat a komunikovat s důstojníky prostřednictvím svých vlastních avatarů, absolvovat kurzy nebo soukromá školení pro policii a intenzivní forenzní školení.

Vše bylo oznámeno na valném shromáždění v Indii. To umožnilo indickým představitelům okamžitě vstoupit do metaverza pomocí zařízení VR a projít se kolem budovy Interpolu ve Francii.

Cílem Interpolu, kromě nabízení prohlídek svého elektronického ústředí, je co nejlépe využít metaverzum poskytováním školení pro uživatele a profesionální servisní pracovníky, které jim umožní provádět policejní a forenzní praktiky, aniž by ohrozili selhání jakékoli skutečné mise.

Během akce v Indii několik expertů Interpolu představilo živou virtuální ukázku, během níž byla skupina důstojníků vyškolena v oblasti ověřování pasů, „teleportovali“ je na virtuální letiště.

Jürgen Stock, generální tajemník Interpolu, uvedl, že Interpol pracuje na tom, aby se uživatelé na celém světě cítili bezpečně, dokonce i v nové éře virtuálních interakcí.

„Mnohým se zdá, že metaverse zvěstuje abstraktní budoucnost, ale problémy, které vyvolává, jsou ty, které vždy motivovaly INTERPOL – podporu našich členských států v boji proti zločinu a vytváření světa, virtuálního nebo ne, bezpečnějšího pro ty, kteří tam žijí.“

Interpol také oznámil vytvoření „skupiny expertů na metaverzum“ k prosazování práva v globálním měřítku. Specializovaná jednotka založená v Singapuru se zaměří na boj proti všem druhům metaverzních a kryptomenových zločinů sledováním peněžních toků.

Zločin existuje také v metaverzu

Metaverse a Web 3.0 nejsou pro Interpol cizí. Podle zprávy valného shromáždění zveřejněné 19. října, počet počítačové kriminality na celém světě exponenciálně roste, podle údajů shromážděných ve 195 členských zemích organizace, takže toto nové nasazení služeb se zaměřuje na sektor elektronické kriminality, který se stává rostoucí hrozbou.

Interpol navíc tvrdí, že finanční kriminalita a počítačová kriminalita jsou vzájemně propojeny.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář