Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

První dům prodaný pomocí NFT

NFT získávají stále novější aplikace. Ve Spojených státech se poprvé v historii prodal skutečný dům v podobě tohoto typu tokenu.

První dům prodaný pomocí NFT

NFT získávají stále novější aplikace. Ve Spojených státech se poprvé v historii prodal skutečný dům v podobě tohoto typu tokenu.

Pořiďte si dům jedním kliknutím

Dům se nachází v Columbii v Jižní Karolíně. Skládá se ze tří ložnic, velkého obývacího pokoje, jídelny, kuchyně, šatníku, dvou koupelen a verandy. Náklady činily 175 000 dolarů. Property-NFT byl prodán na Roofsctock, digitální realitní platformě.

Jaký byl proces prodeje? Nejprve bylo třeba tokenizovat majetek. V tomto případě šlo o vytvoření NFT, tedy digitálního certifikátu vlastnictví. Potom se proces nákupu stává jednoduchým: osoba, která kupuje NFT, se automaticky stává vlastníkem domu.

„Nikdy jsem si nepředstavoval, že bych si mohl koupit dům jedním klepnutím místo toho, abych procházel časově náročným a těžkopádným tradičním nákupním procesem. Místo toho, abych měsíce čekal na ocenění a přípravu listin, mohl jsem si jedním klepnutím koupit plně pojištěnou nemovitost,“ říká kupující domu Adam Slipakoff.

„Milníkem je poskytování radikálně jednoduchého způsobu nákupu a prodeje nemovitostí jedním kliknutím pomocí technologie Web 3.0.“

– komentoval Geoff Thompson, ze společnosti Roofstock.

Vyplatí se však takto kupovat byty a domy? Odborníci tvrdí, že eliminuje mimo jiné poplatky pro makléře a dává vám možnost investovat v digitálním světě.

Prodej domu v Kolumbii jako NFT je prvním takovým případem na světě.

Je však vhodné dodat, že plošné přijetí NFT v této podobě by si vyžádalo i změnu zákona. Na Slovenku není možné prodat nemovitost formou NFT.

Výzvy, kterým čelí zákonodárci

Jak můžete vidět, v reálném světě existuje revoluce související s možnostmi, které nabízejí technologie Webu 3.0. Pokud se proces prodeje nemovitostí prostřednictvím NFT stane populárním, bude to vyžadovat reakci regulátorů a úředníků – reformu práva a liberalizaci předpisů týkajících se, mimo jiné, jen prodej domů, bytů nebo pozemků.

Dnes se však NFT nejčastěji využívají k převodu vlastnictví uměleckých děl, grafiky, vizualizací, hudby a gadgetů. Stále častěji sahají po neznámých umělcích.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář