Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

JPMorgan a Visa spolupracují na přeshraničních blockchainových platbách

Visa je připravena integrovat síť B2B Connect se sadou přeshraničních platebních produktů založených na blockchainu společnosti JPMorgan.

Spolupráce JPMorgan a Visa

Visa je připravena integrovat síť B2B Connect se sadou přeshraničních platebních produktů založených na blockchainu společnosti JPMorgan.

Tradiční finanční a platební giganti JPMorgan a Visa se spojují, aby zefektivnili používání svých soukromých blockchainových řešení Liink a B2B (business to business) Connect, pro usnadnění přeshraničních plateb.

Liink od JPMorgan je síť určená pro přeshraniční převody a je nabízena v rámci blockchainové a platební iniciativy banky Onyx. Onyx poskytuje institucím platformu pro sdílení finančních informací a ověřování transakcí.

B2B Connect společnosti Visa je podobná síť jako Liink, která byla vytvořena pro institucionální použití a nyní byla integrována s Confirm společnosti Onyx. Zakládajícím členem Confirm se také stala německá finanční společnost Deutsche Bank.

Confirm je produkt pro ověření informací o účtu a zajišťuje, aby transakční strany poskytovaly skutečnou identitu a správné informace. Společnost Onyx uvádí, že Confirm dokáže ověřit více než 2 miliardy bankovních účtů od 3 500 finančních institucí.

Finextra 11. října informovala, že JPMorgan se snaží získat přízeň řady bank po celém světě a do konce letošního roku plánuje spustit službu Confirm v 10 zemích. V příštím roce se banka chystá rozšířit své služby do 30 zemí.

Globální šéf Confirmu Alex Littleton ve veřejném prohlášení vysvětlil, že „růst Confirmu je silně ovlivněn síťovými efekty“ a dodal, že „jmenování Deutsche Bank zakládajícím členem a zároveň propojení s blockchainem Visa B2B, urychlí naše přijetí v globálním měřítku“.

Když se Visa spojila s JPMorgan, zdá se, že tato dvojice chce poskytnout alternativu k běžně používanému systému zasílání zpráv SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications), který slouží ke správě a usnadnění přeshraničních plateb.

Termín přeshraniční platby se tento týden dostal do centra pozornosti, když singapurský měnový úřad 10. října odhalil, že by se mohl pokusit využít technologii blockchain k řešení současných problémů s nimi spojených, včetně rychlosti a nákladů.

Ravi Menon, generální ředitel singapurského měnového úřadu, v hlavním projevu poznamenal, že současný stav přeshraničních plateb „není vhodný pro 21. století“.

A navíc dodal:

„Je pomalý, nákladný, neefektivní a spoléhá se na archaickou síť korespondenčních bank.“

Nastínil, že jedním z možných způsobů řešení by mohlo být rozšíření „platebních sítí založených na blockchainu v soukromém sektoru“.

Společnost Ripple Labs také učinila kroky v rámci svého produktu pro přeshraniční platby On-Demand Liquidity (ODL) a 11. října oznámila partnerství s platební společností Lemonway a poskytovatelem peněžních převodů Xbaht, díky kterému bude tato dvojice využívat síť ODL k poskytování kryptografických plateb zákazníkům ve Francii, Thajsku a Švédsku.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář