Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Hackerské útoky na protokoly DeFi

Náš partnerský web pro vás připravuje portál, díky kterému budete mít možnost zorientovat se ve světě DeFi a vyvarovat se podvodům v tomto oboru. Mezitím se pojďme podívat co se v DeFi událo.

Hackerské útoky na protokoly DeFi

Náš partnerský web pro vás připravuje portál, díky kterému budete mít možnost zorientovat se ve světě DeFi a vyvarovat se podvodům v tomto oboru. Mezitím se pojďme podívat co se v DeFi událo.

Nedávno se objevily zprávy o útoku na protokol Templev DAO. Upozornění přišlo od blockchainové bezpečnostní firmy PeckShield a uvádí, že útočník převedl z protokolu 1831 ETH v hodnotě asi 2,34 milionu USD.

Podrobnosti jsou v tuto chvíli neznámé. Zdá se, že se na exploitu podíleli STAX a FRAX. Podle společnosti Paladin Blockchain Security byl zneužit smart kontrakt poskytovatele likvidity pro STAX.

Útok na platformě Mango Markets

Ztráta ve výši 2,34 milionu USD byla menší než částka, která byla o několik hodin později odcizena z derivátové platformy DeFi společnosti Mango Markets.

Společnost Mango Markets 12. října oznámila, že k úniku došlo kvůli útočníkovi, který manipuloval s cenou oracle a odčerpával likviditu. Při hackerském útoku bylo odcizeno až 100 milionů USD.

Ve skutečnosti se jednalo o útok financovaný z vlastních zdrojů, při kterém útočník převedl na účet 5,5 milionu USDC. Poté uzavřel trvalý termínovaný kontrakt na token MNGO a obchodoval s ním. V důsledku toho došlo ke zvýšení ceny MNGO, to útočníkovi umožnilo vzít si půjčky a vyčerpat likviditu, než se token zhroutil.

Firma OtterSec, která se zabývá blockchainovou bezpečností, byla jednou z prvních, kdo o exploitu informoval a vysvětlil jej.

Útočník společnosti Mango DAO navrhl, že vrátí všechny odcizené tokeny, ale požaduje vyplacení částky 70 milionů USD jako odměnu.

Ceny tokenů MNGO se od útoku propadly přibližně o 50 % a v protokolu zbývá jen málo likvidity na vypořádání derivátových kontraktů.

Útok na platformě QAN

Třetím útokem, ke kterému došlo v nedávné době, bylo zneužití bridge na platformě QAN. Jak informoval server CryptoPotato, z quantum-resistant layer-1 blockchainu byl ukradeno přibližně 1 milion USD. To způsobilo propad ceny tokenu QANX. Při tomto posledním útoku na bridge byla z protokolu odcizena téměř polovina z 3,3 miliardy tokenů.

Dále stojí za zmínku, že z blockchainu BNB útočník odcizil až 500 milionů USD. V důsledku toho společnost Binance celou síť zmrazila, aby neriskovala únik dalších aktiv

zdroj: cryptopotato.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář