Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

MetaMask čelí útokům podvodníků

Nová smlouva o ochraně osobních údajů společnosti MetaMask, která podle všeho bude shromažďovat IP adresy svých uživatelů, vyvolala kontroverzi, ale i přilákala mnoho podvodníků, kteří využili situace.

MetaMask čelí útokům podvodníků

Pozor na podvodníky, kteří se vydávají za obchodní oddělení společnosti MetaMask.

Staré metody podvodu neomrzí

Podvodníci od října do listopadu 2022 přidávali na Twitter informace a různá prohlášení o déletrvající podvodné kampani. Vyzývali uživatele, aby na danou emailovou adresu nahlašovali problémy, které mají se svou MetaMask peněženkou.

Dále nabízeli všem, co na daný email napsali stížnost, že vypomůžou s vymáháním finančních prostředků od společnosti MetaMask, případně se změnou transakcí atd. Tyto emaily chodili uživatelům z bezplatné emailové služby, což je samo o sobě hodně podezřelé, protože společnost MetaMask ani jiná kryptoměnová společnost, nepoužívá bezplatné emailové domény (Seznam.cz, Gmail.com atd.)

Společnost MetaMask se vyjádřila a zdůraznila, že žádný z jejich zaměstnanců nikdy nekontaktuje uživatele jako první a všechny tyto emaily jsou proto falešné a měly by být nahlášeny správě emailové služby nebo sociálním mediím.

Nejčastější podvod

Jelikož je MetaMask největší peněženkou pro ETH a všechny EMV blockchainy, je bohužel terčem podvodníků více než jiné krypto peněženky. Nejčastějším podvodem jsou falešné Airdropy tokenů MASK a MM a to hlavně z důvodů, že na tyto Airdropy uživatelé opravdu čekají.

Pokud jste jedni z těch, co na tento podvod naletěli, zde je odkaz a návod od společnosti MetaMask, jak postupovat. 

Názor analytika

„Podvodníci vždy byli a bohužel vždy budou, jen se vyvíjí spolu s dobou. Dříve nabízeli po domě voňavky nebo hrnce za desítky tisíc a dnes jim stačí jen napsat email nebo sdílet scam na sociálních sítích. Přitom existuje pár pravidel, jak tyto podvodníky odhalit nebo alespoň zabránit aby se nedostali k vašim osobním údajům. Neklikat na odkazy v emailu jen tak, nikdy nikomu neprozrazovat svá hesla, ověřovat si informace z více zdrojů a prostě být trošičku skeptický a nevěřit hned všemu co se na sociálních píše.“

zdroj: kryptomagazin.cz

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář