Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Turečtí občané mají velký zájem o kryptoměny

Nová studie ukázala, že turečtí občané se velmi zajímají o kryptoměny. Jsou na druhém místě z hlediska vyhledávání výrazů souvisejících s digitálními aktivy na webu a na prvním místě z hlediska vyhledávání souvisejících s Dogecoiny.

Turečtí občané mají velký zájem o kryptoměny

Nová studie ukázala, že turečtí občané se velmi zajímají o kryptoměny. Jsou na druhém místě z hlediska vyhledávání výrazů souvisejících s digitálními aktivy na webu a na prvním místě z hlediska vyhledávání souvisejících s Dogecoiny.

Turecko má zájem o kryptoměny

Propad na trhu neznamená, že klesá i zájem o kryptoměny. Nová studie vzdělávací platformy CryptoManiaks odhalila, že občané mnoha zemí stále hledají na internetu informace související s blockchainem.

Podle studie obsazuje Nizozemsko a Turecko první dvě pozice s 8,2 % a 5,5 % populace, která hledá na internetu výrazy související s kryptoměnami. Turecko, které bojuje s vysokou inflací, zaznamenalo 4,7 milionu vyhledávání.

Studie analyzovala celkový počet vyhledávání populárních kryptoměn za měsíc. Potom byly výsledky převedeny na procenta v kontextu celé populace země. Tímto způsobem se vypočítalo procento obyvatel, kteří hledají informace o digitálních měnách.

Zatímco Turecko je na druhém místě z hlediska celkového počtu vyhledávání, na prvním místě se umístilo při vyhledávání souvisejících s dogecoiny (812 000 vyhledávání za měsíc). To je téměř dvakrát více než v případě etherea.

Mluvčí CryptoManiaks to komentoval slovy:

„Popularita dogecoinu překonala popularitu etherea ve významném počtu zemí s téměř 2 miliony měsíčních vyhledávání na celém světě.“

Do studie byl samozřejmě zahrnut i bitcoin a binance coin.

Po Nizozemsku a Turecku v žebříčku dále následovalo Německo, Kanada a Česká republika.

Slabá místa v USA a Velké Británii

Zatímco USA a Velká Británie jsou hlavními hráči na globálním trhu s kryptoměnami, ani jeden z nich nefiguruje na předních příčkách z hlediska objemu vyhledávání v poměru k velikosti jejich populace. USA se umístila na 15. místě s 1,9 % populace, kde lidé hledají hesla pro kryptoměny online, zatímco Spojené království bylo o něco výše – na 12. místě s 2,6 %.

Je vhodné dodat, že o kryptoměny mají stále zájem nejen malí investoři, ale také instituce. Nedávný výzkum společnosti Cointelegraph také odhalil, že navzdory špatným podmínkám na trhu se velcí hráči na trhu stále zajímají o toto odvětví a investují miliony USD do projektů v oblasti kryptoměn.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář