Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Florida je nejlépe připravený stát v USA z hlediska adopce kryptoměn

I když jsou Spojené státy americké lídrem v adopci kryptoměn, tato studie ukazuje, že připravenost jednotlivých států v tomto procesu se značně liší. Analýza provedená společností Invezz odhalila, že ze všech 50 států je Florida nejlépe připravena na přijetí digitálních aktiv.

Florida je nejlépe připravený stát v USA z hlediska adopce kryptoměn

I když jsou Spojené státy americké lídrem v adopci kryptoměn, tato studie ukazuje, že připravenost jednotlivých států v tomto procesu se značně liší. Analýza provedená společností Invezz odhalila, že ze všech 50 států je Florida nejlépe připravena na přijetí digitálních aktiv.

Seznam států USA připravených přijmout kryptoměny

Faktory dokazující správné přizpůsobení se adopci blockchainu a kryptoměn daným regionům dokazují nejen regulační problémy. To zahrnuje i např. podpůrnou infrastrukturu, která je navržena tak, aby podporovala udržitelné přijetí těchto typů aktiv v jakékoli jurisdikci. Hovoříme zde například o počtu nainstalovaných bitcoinmatů, provozujících společnostech z blockchain sektoru a zájmu o kryptoměny mezi obyvateli daného regionu. V těchto věcech je na tom ze všech částí Spojených států nejlepší Florida, která je nejpřipravenějším regionem k adopci kryptoměn.

V současnosti je v USA nainstalováno 33 865 bitomatů, což představuje 87,1 % všech provozovaných zařízení tohoto typu na celém světě. Kromě toho je tato země zodpovědná za 37,8 % globální bitcoinové hashové sazby, což řadí Spojené státy na první místo z hlediska globální těžby.

Invezz před časem provedla studii, která kvalifikovala Floridu jako hlavní město kryptoměn ve Spojených státech, díky jejímu aktivnímu zapojení do rostoucí krypto-ekonomiky. Miami má nejvyšší poměr bankomatů na osobu. Momentálně je to 14,63 na 100 tisíc lidí. Stát se může pochlubit také jednou z nejvyšších měr, pokud jde o zájem o digitální mince, s 210,28 vyhledáváním kryptoměn na Google na 1 000 lidí.

Zatímco Florida měla nejvyšší skóre 9,35, Texas a Illinois těsně zaostaly se skóre 8,71 a 8,03, jak můžeme vidět v tabulce níže:

Zajímavostí je, že Vermont je jediný stát v USA, kde není nainstalován ani jeden bitcoinmat. Co se také dozvíme ze studie? Například, že jurisdikce jako Wyoming mají nejvyšší poměr blockchainových společností na 100 000 obyvatel. Ve státě jich je více než 20.

Z hlediska přístupu k využívání zařízení pro výměnu kryptoměn za FIAT (nebo naopak) jsou na tom nejlepší obyvatelé Texasu, Kalifornie a Floridy. Níže můžeme vidět žebříček 10 států s největším počtem bitomatů na 100 000 lidí a na 1 000 čtverečních mil.

Budoucnost investorů do kryptoměn bude ve velké míře záviset i na přízni daňových institucí vůči tomuto sektoru. V současnosti devět států v USA neukládá daně na dosažené zisky. Jsou to Washington, Wyoming, Jižní Dakota, New Hampshire, Aljaška, Nevada, Texas, Tennessee a Florida.

Úřad kontroly měn (OCC) před časem zveřejnil varování bankovním institucím o „vznikajících rizicích“ souvisejících s kryptoměnami. Úřad zároveň vyzval subjekty z tohoto odvětví k „opatrnosti“ při obchodování s kryptomenovými společnostmi.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář