Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Blockchain pomůže migrantům z Ukrajiny

V prosinci bylo oznámeno spuštění blockchainového projektu, který poskytne finanční pomoc ukrajinským uprchlíkům, kteří prchají ze své země kvůli válce. Všechno je založeno na síti Stellar.

Blockchain pomůže migrantům z Ukrajiny

V prosinci bylo oznámeno spuštění blockchainového projektu, který poskytne finanční pomoc ukrajinským uprchlíkům, kteří prchají ze své země kvůli válce. Všechno je založeno na síti Stellar.

Blockchain Ukrajině pomůže

Nadace Stellar Development Foundation 15. prosince oznámila, že uzavřela partnerství s Úřadem vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). Iniciativa bude využívat tokeny USDC, které bude možné vyměnit za fiat na jakémkoli místě MoneyGram. Tvůrci programu věří, že to uprchlíkům usnadní získání finanční pomoci, zvláště když nemají účet v bance.

Tori Samples, přidružená produktová manažerka společnosti Stellar aid, pro Cointelegraph řekla, že díky partnerství s MoneyGram na výplatách společnosti Circle a využívání digitálního dolaru USDC společnosti Circle se „celé řešení stává smysluplným a přístupným pro lidi“, kteří zažívají následky války.

„Tento produkt byl speciálně navržen tak, aby vyhovoval potřebám charitativních organizací poskytujících pomoc v těžkých podmínkách. Nemůže to být experimentální a nemůže to fungovat v reálných aplikacích. Dárcovské dolary patří mezi nejkontrolovanější na světě. Skutečnost, že některé z největších organizací dnes využívají službu Stellar Aid Assist na Ukrajině, ukazuje, že má skutečnou hodnotu a potenciál k rozšíření,“ řekla.

Dodejme, že začátkem tohoto měsíce, 2. prosince, zorganizovala Partisia Blockchain Foundation ve spolupráci s Mezinárodním výborem Červeného kříže hackathon. Cílem akce bylo najít způsoby, jak využít síť Partisia ke zlepšení humanitární pomoci Červeného kříže.

„Humanitární blockchain“

V článku s názvem Humanitarian Blockchain: Inventory and Recommendations výzkumníci z Digital Humanitarian Network zkoumali předchozí pokusy o využití technologie blockchain v kontextu humanitárního úsilí. Zjistili, že blockchain skutečně pomohl některým organizacím poskytovat pomoc efektivněji, ale v jiných případech bylo třeba tuto technologii zahodit, protože nepřinášela hodnotu příslušným iniciativám.

Building Blocks, iniciativa založená na blockchainu, kterou spustil Světový potravinový program, byla uvedena jako příklad úspěšného projektu. Jejím cílem bylo vyřešit problém duplicity pomoci. Cílem bylo nerozptýlit činnost charitativních organizací a neposkytovat stejnou pomoc stejným lidem.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář