Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Důležité novinky ze světa NFT

Square Enix investuje do herní NFT společnosti, Beeple mluví o budoucnosti NFT umění a další informace.

Důležité novinky ze světa NFT

Square Enix investuje do herní NFT společnosti, Beeple mluví o budoucnosti NFT umění a další informace.

Square Enix

Japonský herní gigant Square Enix, který má pozitivní vztah k NFT, investoval 7 miliard japonských jenů (52,7 milionu USD) do herní společnosti Gumi. Tímto tahem chtějí mimo jiné vytvořit „vysoce kvalitní“ mobilní hry a blockchainové hry a zapojit se do iniciativy metaverza.

Podle překladu tiskové zprávy pomůže toto partnerství společnosti Gumi využít určitou část duševního vlastnictví společnosti Square Enix. Gumi zároveň naznačila, že by se toto duo mohlo spojit pro trh zaměřený na hry a NFT.

„Již nyní zvažujeme založení platformy věnované blockchainovým hrám, NFT marketplace atd. Spoluprací mezi oběma společnostmi budeme poskytovat komplexní služby od vývoje a distribuce blockchainových her až po prodej a distribuci tokenů a NFT.“

Společnost také zmínila plány prací na řadě NFT her, jež budou pravděpodobně integrovány s metaverzy. Japonská společnost přišla s novým bizarním termínem „Wow-And-Earn“. Tento název v podstatě označuje hry postavené na základě světoznámých IP, integrovaných s blockchainovými funkcemi Play-2-Earn (P2E).

„V budoucnu se odpoutáme od vysoce spekulativních blockchainových her z minulosti, budeme vytvářet hodnotu a bavit se zároveň a zvažovat použití výkonného a všeobecně povědomého obsahu,“ uvádí tisková zpráva.

Společnost Gumi také uvedla, že pracuje dnem i nocí na rozvoji části zaměřené na metaverzum, a snaží se přidat další zdroj příjmů mimo mobilní hry.

Již v minulosti společnost Gumi spolupracovala se společností Square Enix na několika mobilních hrách v rámci série Final Fantasy Brave Exvius a obě firmy jsou partnery blockchainového herního projektu Oasys, který buduje vlastní síť určenou čistě pro P2E hry.

Beeple mluví o budoucnosti NFT a umění

Michael Winkelmann, úspěšný digitální umělec známý také pod přezdívkou Beeple věří, že veškeré fyzické umění bude jednou spojeno s NFT.

Beeple v rozhovoru pro Wall Street Journal 23. prosince naznačil, že NFT silně pomohou uměleckému průmyslu poskytnutím skvělé metody pro sledování původu a ukládání ověřitelných autentických dat.

„Myslím, že všechny obrazy budou mít nakonec připojené NFT jen proto, že je to lepší systém než vlastnit kus papíru,“ řekl a dodal: „Kdybyste měli standardizaci ve smyslu „toto je obraz“, mohli byste mít veškerou provenienci v metadatech daného NFT. Mohli byste mít údaje o tom, kde byl obraz vystaven. Všechno by bylo k dispozici v databázi.“

Z tohoto důvodu si Beeple myslí, že NFT nakonec pomohou vytvořit standardizovanou databázi umění, na níž „se budou všichni spoléhat“.

Společnost Pokémon podala žalobu na NFT společnost

Pokémon Company International podala žalobu na australskou společnost kvůli reklamě na nelicencovanou hru Pokémon založenou na NFT, jak vyplývá z dokumentů předložených Federálnímu soudu Austrálie.

Společnost se jménem „Pokémon Pty Ltd“ inzerovala nelicencovanou „meta-univerzální“ P2E hru založenou na Ethereu s názvem Pokeworld.

Na svých internetových stránkách se hájí tím, že v minulosti pracovala na řadě oficiálních her s Pokémony, a zároveň tvrdí, že má oficiální partnerství s Pokémon Company International.

V soudních dokumentech se však držitelé duševního vlastnictví Pokémon snaží omezit společnost Pokémon Pty Ltd v prosazování vlastnictví jakékoli licence, partnerství nebo práv na prodej Pokémon NFT.

Zároveň vyzvali společnost Pokémon Pty Ltd, aby zastavila uvádění hry na trh a její propagaci na internetových stránkách a sociálních médiích pomocí ochranných známek Pokémon.

Ochranné známky banky HSBC

Britská nadnárodní megabanka HSBC podala žádost o virtuální ochranné známky na svůj název a logo a zároveň s touto žádostí nastínila potenciální plány pro řadu NFT produktů, blockchain a metaverza.

Na přihlášku HSBC upozornil 23. prosince licencovaný právník pro ochranné známky Mike Kondoudis, prostřednictvím Twitteru. HSBC uvádí řadu produktů a služeb, včetně virtuálního zboží a NFT souborů ke stažení, debetních karet kompatibilních s virtuálním světem a NFT hudebních a video souborů.

Podání se očividně intenzivně zaměřuje na metaverzum, protože také uvádí, že HSBC chce poskytovat služby finančního poradenství a zábavu v metaverzu a jiných virtuálních světech.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář