Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Napodobenina hry CryptoZoo od Logana Paula byla vytvořena za pár hodin

Hra je sice Free-2-Play a opravdu funguje – nicméně neobsahuje žádné krypto prvky.

Napodobenina hry CryptoZoo od Logana Paula byla vytvořena za pár hodin

Hra je sice Free-2-Play a opravdu funguje – nicméně neobsahuje žádné krypto prvky.

Yipy ve svém videu uvádí, že celou hru RealZoo vytvořil a vydal za „několik hodin“. Uživatelé se jednoduše přihlásí pomocí účtu Gmail a hned po spuštění hry obdrží tokeny, za které si mohou koupit vajíčka, ze kterých se náhodně vylíhne nějaké zvíře. Zvířata je možné chovat a křížit za účelem vytvoření hybrida, popřípadě mohou být „spálena“ za účelem získání více tokenů na nákup dalších vajec.

Hra s tokeny není založena na žádné blockchainové síti a proto nemají hodnotu v reálném světě. V RealZoo mohou uživatelé pasivně získávat tokeny podle toho, jak dlouho si drží svá zvířata. Hra nabízí možnost zakoupit si pomocí kreditní karty další tokeny pro rozšíření chovu nebo k rychlejšímu vylíhnutí vajec. Jde o klasickou herní mikrotransakci.

Hra si bere inspiraci z podobné hry s názvem CryptoZoo. Tento projekt, byl vizí Logana Paula, který se ho snažil realizovat již od začátku roku 2021. Na rozdíl od RealZoo, je Paulova hra založena na NFT a výslovně ji propagoval jako „velice zábavnou hru, která vám vydělá peníze“.

Že je Paul poněkud kontroverzní osoba vyplynulo na povrch, když YouTuber Coffeezilla vydal třídílný seriál, ve kterém tvrdí, že Paulova blockchainová hra CryptoZoo je jen promyšlený podvod. Projekt zatím pouze prodal investorům a budoucím hráčům NFT a tokeny ZOO, ale hra samotná zatím vydaná nebyla.

Co se tedy stalo se hrou CryptoZoo a jak je možné že na jaře 2022 teprve spouští své kanály na sociálních sítích a snaží se dokončit vývoj projektu, který je očividně tak jednoduché vytvořit? Podle informací z portálu Decrypt, kde se přímo obrátili na bývalého vývojáře CryptoZoo Zacha Kellinga vyšlo najevo, že hra byla již údajně vytvořena, ale Paul a jeho tým prý dluží 30 vývojářům 1 milion dolarů. Až bude tato částka zaplacena, bude hra předána.

„Zatím jsme byli všichni podvedeni,“ tvrdí Kelling o svých zkušenostech s prací na CryptoZoo.

Paul tyto výroky popírá a ve videoreakci na Coffeezillu z ledna 2023 uvedl, že hru CryptoZoo stále vyvíjí. Dále uvedl, že nevěří, že by Kelling zaměstnával 30 vývojářů, pro vytvoření kódu hry – jsou to podle něj spíše vývojáři tři.

I když je RealZoo funkční projekt, je možné ho přetvořit v krátkém časovém úseku, do funkční NFT hry?

Podle velice zkušeného vývojáře video her, který nyní vyvíjí hru pro Web 3.0, to možné není.

Vývoj hry, ať už je klasická nebo založená na blockchainu, je složitý proces který podle něj může trvat měsíce až roky. V případě Web 3.0 prvků, jako je například funkce připojení k peněžence nebo vytvoření NFT aktiv, „zaberou značný čas,“ aby se vše udělalo správně.

Dále jsou zde i finanční náklady, které se mohou velmi lišit. Pokud jde například o AAA střílečku, může se cena za vývoj snadno dostat na několik milionů, kdežto 2D karetní hru je možné vytvořit za mnohem méně.

„Je to divoký západ a hodně se tu experimentuje,“ říká vývojář o herních prostředích Webu 3.0. „Vymýšlíme to za pochodu.“

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář