Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Premier League připravuje kolekci NFT pro speciální hru na platformě Sorare

Anglická Premier League, známá všem fotbalovým fanouškům, uzavřela partnerství se společností Sorare, vydavatelem digitálních sběratelských karet a herní platformy. Výsledkem partnerství má být sbírka NFT, kterou budou moci hráči používat k vytváření virtuálních týmů a soutěžení během hraní.

Premier League připravuje kolekci NFT pro speciální hru na platformě Sorare

Anglická Premier League, známá všem fotbalovým fanouškům, uzavřela partnerství se společností Sorare, vydavatelem digitálních sběratelských karet a herní platformy. Výsledkem partnerství má být sbírka NFT, kterou budou moci hráči používat k vytváření virtuálních týmů a soutěžení během hraní.

Premier League a Sorare

Anglická fotbalová liga, která pořádá zápasy mezi fotbalovými giganty jako Manchester City, Chelsea a FC Liverpool, se snaží přenést své fanoušky do virtuálního světa. To vše díky novému partnerství se společností Sorare, francouzskou platformou pro virtuální hry, které využívají sběratelské karty ve formě nezaměnitelných tokenů.

„Fotbaloví fanoušci po celém světě nyní mohou sbírat, kupovat, prodávat a vyměňovat si oficiálně licencované digitální karty s vyobrazením každého hráče z 20 klubů Premier League“

– bylo napsáno v oficiálním oznámení na médiu společnosti.

Dohoda o partnerství mezi těmito dvěma subjekty umožní NFT investorům vytvořit si vlastní týmy a soutěžit s nimi během virtuální hry. Partnerství bylo podepsáno na dobu čtyř let a jeho hodnota je přibližně 120 milionů GBP (150 milionů USD).

Platforma společnosti Sorare umožňuje účastníkům účastnit se hry zdarma, přičemž sbírají sběratelské karty fotbalistů ve formě nezaměnitelných tokenů. Tyto tokeny se poté přenesou do fantasy týmu, který generuje odměny na základě výkonů sportovců v reálném světě.

„Digitální karty Sorare a inovativní online hra představují pro fanoušky nový způsob, jak se přiblížit k Premier League, ať už sledují zápas na stadionu nebo z celého světa.“

– komentuje Generální ředitel Premier League Richard Masters.

Premier League je další profesionální sportovní ligou, která se přidává do možností hraní na platformě. Společnost Sorare v minulosti spolupracovala s více než 280 fotbalovými organizacemi z celého světa. Kromě digitálních ekvivalentů fotbalových klubů se na Sorare můžete setkat také s přibližně 30 basketbalovými týmy nejvyšší ligy.

Anglická liga a blockchain

Pokud se na snahy Premier League navázat partnerství se společnostmi zabývajícími se blockchainem podíváme z dlouhodobějšího hlediska, zjistíme, že fotbalová federace zkoumá tento trh pomalu a opatrně. V říjnu minulého roku Sky News informovala, že liga se snaží jednat s majiteli 20 klubů o víceleté smlouvě se Sorare. Zdroj však pro Sky News uvedl, že liga byla dříve blízko k podpisu dohody se společností ConsenSys, poskytovatelem blockchainového softwaru. Tyto zprávy se poprvé objevily v roce 2021. V té době se uvádělo, že Premier League upřednostňuje „pomalý a opatrný“ přístup ke spolupráci s kryptoměnovou platformou.

Podněcuje Sorare k hazardním hrám?

Ačkoli nabídka Sorare nezahrnuje možnosti jako sportovní sázky, které mohou vyvolávat asociace s hazardními hrami, některé instituce platformu obviňují z podpory takových praktik. Jedná se totiž o spekulativní povahu obchodování s nezaměnitelnými tokeny, jejichž cena se určuje na základě skutečných událostí.

Platforma je proto pod drobnohledem britských i francouzských regulačních institucí v oblasti hazardních her. Samotná společnost Sorare v říjnu 2022 prohlásila, že svým uživatelům nenabízí absolutně žádnou formu hazardních her. Po tlaku francouzského úřadu pro hazardní hry platforma rozšířila bezplatný přístup ke svým hrám. Důvodem je, že regulační orgán pohrozil společnosti pokutou ve výši 5 % jejího ročního obratu, pokud neprovede určité změny.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář