Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Budou se auta prodávat jako NFT?

Kalifornské ministerstvo komunikací (DMV) oznámilo, že testuje digitalizaci dopisů vlastnictví vozidel. Inovativní však je, že budou mít podobu NFT vydaných v síti Tezos.

Budou se auta prodávat jako NFT?

Kalifornské ministerstvo komunikací (DMV) oznámilo, že testuje digitalizaci dopisů vlastnictví vozidel. Inovativní však je, že budou mít podobu NFT vydaných v síti Tezos.

Listy vlastnictví ve formě NFT

Iniciativa vznikla ve spolupráci DMV, společnosti Tezos a Oxhead Alpha. Jeho cílem je překročit aspekt digitalizace dokladů o vlastnictví vozidla a otestovat i proces převodu vlastnictví vozidla. Mohlo by to tedy znamenat revoluci na trhu s výměnnými obchody.

Ředitel digitalizace kalifornského DMV Ajay Gupta se netají tím, že plány jsou ambiciózní. Ministerstvo chce plně digitalizovat databázi dokladů o vlastnictví vozidel a vše má v plánu dokončit do tří měsíců.

Kalifornie je považována za jeden z nejvíce pro-kryptoměnových států v USA. Podle studie společnosti Crypto Head je to jurisdikce v USA, která je nejvíce připravena na kryptoměny. Stát za to vděčí rostoucímu počtu bitcoinmatů a zájmu obyvatel o digitální aktiva.

V průzkumu se Kalifornie, která získala 5,72 bodu z 10, umístila před New Jersey (5,44), Texasem (5,28), Floridou (5,03) a New Yorkem (4,29). Skóre tohoto státu bylo také o 2,54 bodu vyšší než národní průměr.

Dům prodán jako NFT

Je však třeba zmínit, že v USA již došlo i k prodeji domu, který byl tokenizovaný. To lze považovat za ještě větší úspěch než tokenizaci automobilů.

Dům se nachází ve městě Columbia v Jižní Karolíně. Nový kupující za něj zaplatil 175.000 dolarů. Nemovitost-NFT byla prodána na digitální realitní platformě Roofsctock.

Zajímavé však je, jak probíhal proces prodeje. Nejprve bylo třeba majetek inventarizovat. V tomto případě šlo o vytvoření NFT nebo digitálního certifikátu vlastnictví. Potom je postup koupě jednoduchý: osoba, která kupuje NFT, se automaticky stává vlastníkem domu.

Nový majitel poznamenal, že tento model obchodování s nemovitostmi je jednoduchý, rychlý a pohodlný.

Nikdy by mě nenapadlo, že si můžu koupit dům jedním kliknutím místo toho, abych absolvoval časově náročný a těžkopádný tradiční proces koupě. Místo toho, abych čekal měsíce na ocenění a přípravu listin o vlastnictví, mohl jsem jedním klepnutím koupit plně pojištěnou nemovitost

– řekl kupující pro média.

zdroj: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář