Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Amazon vstupuje do prostoru Web 3.0

Velký technologický gigant Amazon se plánuje zapojit do Webu 3.0 s vlastní NFT iniciativou. O plánech společnosti Amazon informoval server Blockworks, který získal informace od nejméně pěti spolehlivých zdrojů, které jsou obeznámeny s interními záležitostmi společnosti. Zdroje uvedly, že společnost Amazon chce na jaře spustit vlastní podnikání s digitálními aktivy.

Amazon vstupuje do prostoru Web 3.0

Velký technologický gigant Amazon se plánuje zapojit do Web 3.0 s vlastní NFT iniciativou. O plánech společnosti Amazon informoval server Blockworks, který získal informace od nejméně pěti spolehlivých zdrojů, které jsou obeznámeny s interními záležitostmi společnosti. Zdroje uvedly, že společnost Amazon chce na jaře spustit vlastní podnikání s digitálními aktivy.

Na základě interních informací Amazon aktivně hledá ideálního partnera, který pomůže společnosti se spuštěním tohoto projektu. Mezi kandidáty patří blockchainy první třídy, blockchainové herní start-upy a burzy digitálních aktiv. Amazon také hledá Web 3.0 vývojáře, který by jim pomohl vybudovat vlastní byznys s digitálními aktivy.

Dva zdroje uvedly, že společnost má velký zájem o vytvoření blockchainové hry a související NFT aplikace. Mimo jiné se očekává, že iniciativa bude vycházet ze samotné společnosti Amazon, nikoliv z Amazon Web Service (AWS).

Přesná povaha provozování této služby zatím nebyla určena, ale podle jednoho ze zdrojů by její součástí mohlo být hraní hry spojené s kryptoměnou a zákazníci Amazonu by mohli získat bezplatné NFT. Oficiální oznámení se očekává v dubnu, což by mohlo mít zásadní význam pro celý krypto průmysl. Jeden ze zdrojů uvedl, že tímto krokem společnost začne konkurovat několika zavedeným platformám v tomto prostoru, ovšem jen za předpokladu, že se jí podaří tuto iniciativu správně realizovat.

Případný úspěch společnosti Amazon by mohl ohrozit některé současné podniky Webu 3.0.

Zatím není jasné, kdo bude mít tento „útok na Web 3.0“ na starosti. Lze ovšem očekávat, že společnost najme takové pracovníky, kteří budou mít odpovídající zkušenosti z této oblasti. Již v minulosti Amazon nabízel pracovní pozice pro vývojáře a inženýry s dovednostmi v oblasti Webu 3.0, nikdy ovšem nebylo jasné, jestli má o tuto oblast větší zájem.

Stále je zde mnoho nezodpovězených otázek, jako například jak velké jsou plány a jaké cíle má společnost v oblasti Webu 3.0? Chce Amazon konkurovat stávajícím NFT marketplaces, jako jsou OpenSea nebo Rarible? V případě, že tomu tak doopravdy je, pak bude úspěšné spuštění považováno za značnou hrozbu pro obě platformy.

Andy Jassy, generální ředitel společnosti Amazon, dal v minulosti jasně najevo, že se nebrání vstupu Amazonu do Web 3.0 prostoru. Hovořil i o prodeji NFT a integraci kryptoměn:

„Ano, myslím, že je to na spadnutí. Očekávám, že NFT budou nadále velmi výrazně růst. Nejsme ještě pravděpodobně příliš blízko tomu, abychom přidali krypto jako platební mechanismus do našeho maloobchodního podnikání, ale věřím, že časem uvidíte, že se krypto stane větším a – je to možné [že Amazon integruje krypto platby].“

zdroj: nftnewstoday.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář