Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Země G20 budou hovořit o kryptoměnách

Ministři financí a guvernéři centrálních bank ze zemí G20 diskutují o problémech moderního světa: globální dluh, inflace a nedostatečná regulace trhu s kryptoměnami. Finančníci se setkali v indickém Bengaluru a setkání potrvá do 25 února.

Země G20 budou hovořit o kryptoměnách

Ministři financí a guvernéři centrálních bank ze zemí G20 diskutují o problémech moderního světa: globální dluh, inflace a nedostatečná regulace trhu s kryptoměnami. Finančníci se setkali v indickém Bengaluru a setkání potrvá do 25 února.

Velké mezinárodní plány

G20 je skupina 19 zemí a Evropské unie. Cílem skupiny je diskutovat a rozvíjet společnou finanční politiku. Jeho členové se setkávají jednou ročně a zastupují je ministři financí a centrální bankéři.

Naděje na letošní summit jsou velké. Uvedeno je mimo jiné zvýšit pomoc Ukrajině. Očekává se také, že americká ministryně financí, Janet Yellen, bude tlačit na Čínu, aby „rychle zavedla“ odpuštění dluhů zemím s nízkými a středními příjmy.

„Když uvažujeme o problémech s dluhy zemí, je důležité myslet i na to, co můžeme udělat, abychom jim zabránili“

– novinářům to na tiskové konferenci před setkáním G20 řekla V. Anantha Nageswaran, hlavní ekonomická poradkyně indických úřadů.

Během akce má Mezinárodní měnový fond (MMF) uskutečnit virtuální setkání se zástupci Světové banky, Indie, Číny, Saúdské Arábie, USA a dalších zemí. Cíl? Pokus dosáhnout dohody o vytvoření společných globálních standardů dluhu.

G20 diskutuje o kryptoměnách

Bez ignorování dluhových problémů se podívejme na problematiku kryptoměn. Dalším bodem programu je regulace digitální měny.

Indická ministryně financí a hostitelka summitu Nirmala Sitharamanová uvedla, že skupina zkoumá, zda by mohla společně regulovat trh s kryptoměnami. Řekla, že jako G20 „mluvíme se všemi zeměmi“, abychom vytvořili „standardní operační postup“. Toto se má stát základem pro navrhování regulačního rámce souvisejícího s blockchainovým průmyslem.

Podle jejího názoru moderní technologie a jejich specifičnost vyžadují, aby hlavy vlád na celém světě vypracovaly společný regulační rámec.

Toto vše je v souladu s USA. SEC v poslední době intenzivně analyzuje aktivity společností zabývajících se kryptoměnami, což má negativní vliv na jejich fungování. Úřad uložil například pokutu burze Kraken. V reakci na to přestala nabízet staking zákazníkům mimo USA. Pod drobnohledem byly i aktivity Paxosu, emitenta stablecoinu BUSD.

Není to poprvé, co země G20 mluví o kryptoměnách. V roce 2019 požádaly Radu pro finanční stabilitu (FSB) a organizace stanovující standardy globální ekonomiky, aby monitorovaly rizika spojená s aktivy kryptoměn.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář