Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Nový VR headset od společnosti Meta se blíží

Oculus Quest 3 je dalším nástupcem cenově dostupného VR headsetu od společnosti Meta.

Nový VR headset od společnosti Meta se blíží

Oculus Quest 3 je dalším nástupcem cenově dostupného VR headsetu od společnosti Meta.

Společnost Meta, která stojí za VR headsetem Oculus, oznámila očekávané vydání Oculus Quest 3 v roce 2023 a zdůraznila svůj závazek udržet virtuální realitu dostupnou a cenově přijatelnou. Přestože se společnost ve svém úsilí o dostupné VR potýká s některými neúspěchy, je i nadále odhodlána utvářet budoucnost tohoto odvětví. Tento článek se zabývá možnými cenovými strategiemi, překážkami, které musí společnost Meta překonat, a tím, jak se může zařízení Quest 3 odlišit od konkurence na trhu.

Společnost Meta oznámila, že cena nového modelu Oculus Quest 3 bude pravděpodobně stejná jako u předchůdce Quest 2, tedy 399 USD. Společnost věří, že nízká cena zajistí úspěch nového modelu Quest 3, čímž pomůže v jejich podnikání v oblasti VR. Meta však na této cestě čelí několika výzvám.

Jednou z velkých výzev je celkem malý trh s VR. Ačkoliv tento trh neustále roste, zatím není tak velký, na jaký se Meta zaměřuje. Další výzvou jsou konkurenční společnosti jako Valve a Sony, kteří mají v této oblasti silnou pozici a zákazníky.

Oficiálně zatím nebyly představeny funkce nového Oculus Quest 3 nicméně se očekává, že bude oproti předchozí verzi výrazně vylepšená. Měla by mít mnohem lepší rozlišení, širší zorné pole a výpočetní výkon. Navíc by Quest 3 mohl obsahovat lepší sledování rukou a celkově by mohl zlepšit pohodlí při ovládání.

Ve srovnání s ostatními náhlavními soupravami VR na trhu, jako je Index od společnosti Valve a PlayStation VR od společnosti Sony, se očekává, že Oculus Quest 3 poskytne cenově dostupný a vysoce kvalitní zážitek. Souprava Valve Index sice nabízí velmi velký vysoký výkon a úžasné vizuální efekty ale její cena je tak vysoká, že si jí mohou dovolit jen opravdoví fanoušci. PlayStation VR je sice cenově dostupnější, ale k použití je vyžadována konzole PlayStation. Díky tomu že Quest 3 bude cenově dostupný a zároveň nebude k jeho používání zapotřebí další zařízení, má velký potenciál stát se konkurenceschopný na současném trhu.

Vzhledem k tomu, že virtuální realita se stále vyvíjí, má společnost Meta ambiciózní plány stát se významným hráčem v tomto odvětví. Společnost věří, že díky jejich velkým investicím do technologie VR a snaze o rozšíření jejího využití se stane lídrem v této oblasti. Úspěch Oculus Quest 3 bude rozhodujícím faktorem, zda Meta tohoto cíle dosáhne.

Zatím není zcela jasné zda Oculus Quest 3 uspěje, nicméně odhodlání společnosti Meta a její zájem o technologii VR, je opravdu velký což může vést k opravdu kvalitně provedenému zařízení, které si bude moci dovolit každý.

zdroj: cnftnewstoday.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář