Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Český projekt Somnium Space bude v dokumentu o metaverzech!

Somnium Space se představí na kanálu Curiosity. V rámci dokumentu o inženýrství budoucnosti byl zřejmě vybrán i díky unikátní technologii, kterou vyvíjí.

Český projekt v dokumentu o metaverzech!

Somnium Space se představí na kanálu Curiosity. V rámci dokumentu o inženýrství budoucnosti byl zřejmě vybrán i díky unikátní technologii, kterou vyvíjí.

Somnium Space jako inženýrství budoucnosti!

Ambiciozní český projekt, Somnium Space, který vytváří vlastní metaverzum, se stal součástí dokumentu od Curiosity Stream, který má na Twitteru přes 50 tisíc sledujících a na YouTube dokonce více než 300 tisíc sledujících. Somnium Space, kterému dal Charlie Gaming tým ve své analýze vysoké hodnocení 8/10, zaujal svět především díky oblekům Teslasuit, které by měly dát prožitku v metaverzu úplně nový rozměr. Pravděpodobně i díky němu se objeví na Curiosity Stream v pořadu nesoucím název Engineering the Future, inženýrství budoucnosti. Stále se rozrůstající komunita na discordu navíc v nedávné době přesáhla hranici 30 000 členů.

Zakladatelem projektu je Čech Artur Sychov. V Praze vystudoval Vysokou školu finanční a správní a projektu Somnium Space se věnuje již od roku 2017.

Ve hře Somnium Space si každý může koupit pozemek, postavit nebo importovat předměty a avatary, snadno zpeněžit své zážitky a ponořit se do zcela alternativní reality. Dlouhodobou vizí projektu je vytvořit virtuální prostředí, které obohatí realitu o vzrušující možnosti. V kombinaci s celosvětovou blockchainovou ekonomikou poskytuje další krok ke skutečnému metaverznímu zážitku.

Somnium Space rozjel spolupráci s britskou společností VR Electronics, která vyvíjí oblek Teslasuit, díky němuž je možné cítit dění z VR světa přímo na vlastním těle. Teslasuit je kombinéza pokrývající celé tělo kromě hlavy a rukou. Je posetá senzory a elektronikou, takže dokáže dávat haptickou odezvu, snímat pohyb a pracovat s biometrikou. Na těle tak bude možné cítit kapky deště, dotyky ostatních hráčů nebo vibrace hudby.

První várka obleků Teslasuit Developer Kit 1 Founders Edition byla dražena v červenci 2021. Nejvyšší nabídka za jeden z modelů činila 13,2 tisíce dolarů, v přepočtu asi 315 tisíc korun. Obleků bylo prozatím v průběhu července k dispozici deset.

Somnium je vybudováno jako multiplatformní svět, od aplikací pro chytré telefony až po VR pro stolní počítače. Somnium Space je k dispozici pro všechny známé náhlavní soupravy virtuální reality pro PC VR od Oculus, HTC VIVE, HP, VALVE, všechny headsety Windows Mixed Reality a další kompatibilní náhlavní soupravy. Platforma WebXR Somnium WEB umožňuje komukoliv přístup ke každé zemi i pozemku z jakéhokoli zařízení s webovým prohlížečem, a to i v režimu VR.

zdroj: twitter.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář